*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Het voorkomen van Alzheimer zou wel eens net zo eenvoudig kunnen zijn als het eten van deze 5 veel voorkomende voedingsmiddelen

0

De ziekte van Alzheimer is een sluipende ziekte; die zich vaak ontwikkeld zonder indicatie en patiënten en gezinnen met een zware last achterlaten. Uit de laatste statistieken blijkt dat ongeveer vijf miljoen Amerikanen momenteel met de ziekte leven. Dit aantal wordt geschat op een piek van 16 miljoen in 2050. De Alzheimer’s Association berekent dat iemand in de Verenigde Staten de aandoening elke 66 seconden ontwikkelt. Denk daar eens even over na. De tijd die je nodig had om deze hele paragraaf te lezen was lang genoeg voor iemand die je misschien kent om Alzheimer te ontwikkelen.

Er is geen remedie voor de ziekte van Alzheimer, maar er zijn behandelingsplannen om het beter te beheren. Deze programma’s zijn normaal gesproken duur en vervelend. Een betere optie is volgens gezondheidsexperts om proactieve en preventieve plannen te maken. Dit houdt in dat je beter eet. Gelukkig zijn er vijf voedingsstoffen die regelmatig kunnen worden ingenomen om het risico op het ontwikkelen van deze slopende ziekte te verminderen.

Omega-3-vetzuren – Talrijke onderzoeken hebben de relatie waargenomen tussen omega-3-vetzuren en het begin van de ziekte van Alzheimer. Een systematische review die dit jaar werd gepubliceerd, concludeerde dat een ruime inname van omega-3 het risico op het ontwikkelen van de ziekte kan verminderen en zelfs een paar symptomen in mildere vormen van Alzheimer kan verlichten. Omega-3-vetzuren bleken echter niet effectief te zijn bij het behandelen van ernstige gevallen van de ziekte. Omega-3 kan gemakkelijk worden gevonden in voedingsmiddelen zoals lijnzaad, zalm, walnoten, chiazaad en andere vette vis.

Flavanoïden – Deze antioxidanten beschermen neuronen, vertragen elke mogelijke degeneratie en voorkomen zo mentale stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie. Studies hebben gesuggereerd dat flavanoïden cognitie en leren beïnvloeden in zowel menselijke als dierlijke modellen. Bessen zijn een goede bron van flavanoïden, met name die donkerder van kleur zijn.

Vitaminen C en E – de ziekte van Alzheimer kan worden veroorzaakt door schade door vrije radicalen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C en E kunnen mentale achteruitgang en achteruitgangin het algemeen helpen verminderen. Een studie uitgevoerd door het Rush University Medical Center suggereerde dat mensen die een dieet met veel vitamine C en E volgden, de helft minder kans hadden om Alzheimer te ontwikkelen. Amandelen, spinazie en zonnebloempitten zijn geweldige bronnen van vitamine E, terwijl rode pepers, sinaasappels en spruitjes uitstekende hoeveelheden vitamine C bieden.

Kerriepoeder of kurkuma – Sommige mensen vinden de smaak of kleur misschien niet aantrekkelijk, maar kurkuma heeft extreem krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor de preventie van Alzheimer. Studies hebben aangetoond dat kurkuma zowel de fysieke als mentale toestand ten goede komt. Degenen die regelmatig curry eten, hebben over het algemeen betere hersenprestaties dan degenen die het kruid niet consumeren.

Folaat – Het is algemeen bekend dat B-vitamines helpen bij de geestelijke gezondheid. Vooral foliumzuur wordt ten zeerste aanbevolen als een natuurlijk middel om bepaalde symptomen van cognitieve achteruitgang te verlichten. Zwangere vrouwen wordt ook voorgesteld om hun inname van foliumzuur te verhogen om neurologische defecten bij hun kinderen te voorkomen. Voedingsmiddelen rijk aan folaat zijn bieten, linzen, spinazie en kikkererwten.

Dieet is niet het enige aspect om te overwegen. Om het begin van de ziekte volledig te voorkomen, bevelen wellness-experts andere levensstijlveranderingen aan, zoals goede lichaamsbeweging en voldoende slaap.

Sommige dingen die je misschien niet weet over Alzheimer

Vrouwen hebben twee keer zoveel kans om de aandoening te ontwikkelen. Dit is volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Onderzoekers begrijpen niet waarom dit zo is, maar hebben opgemerkt dat hersenkrimp bij vrouwen vaak ernstiger is.
De ziekte van Alzheimer wordt geassocieerd met hartaandoeningen. Wetenschappers hebben ontdekt dat het hebben van de ene voorwaarde het risico op het ontwikkelen van de andere verhoogt. De hypothese is dat hartziekten de bloedvaten in de hersenen vernauwen, wat het risico op dementie en uiteindelijk de ziekte van Alzheimer verhoogt.
Het National Institute on Aging zegt dat lager opgeleiden meer risico lopen op het ontwikkelen van Alzheimer.
Alzheimer is de zesde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.
De medische kosten van de behandeling van Alzheimer kunnen volgens de Alzheimer Association in 2050 alleen al in de VS meer dan $ 1 biljoen bedragen.

Bronnen:

Rush.edu

ALZ.org

NCBI.NLM.NIH.gov 1

NCBI.NLM.NIH.gov 2

Nutrition.SELF.com

LiveStrong.com

HealthLine.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close