*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe een vrouw haar voedselverslaving overwon en gewicht verloor – en het eraf hield

0

Een dubbel leven

Sandra Elia leefde twee levens. In de eerste periode spendeerde ze 15 jaar tegen de schaal. Van zwaarlijvig naar vet en vervolgens morbide zwaarlijvig, woog Sandra op haar 29e meer dan 260 pond. Ze voelde zich ongelukkig, ongewenst, ongemakkelijk en wanhopig op zoek naar verandering. In het tweede geval is Sandra gezond en gelukkig. Ze is actief, ze eet goed en ze is de nummer 1 raad voor voedselverslaving van Canada, toegewijd aan het begeleiden van anderen op hun gewichtsverliesreis van zelfhaat naar zelfliefde. Hier is het verhaal van Sandra.

Het omslagpunt

Na elk dieet onder de zon te hebben geprobeerd – inclusief een geurpen die hunkeren naar beteugelt en een machine die je maag in een sixpack schudt – zocht Sandra nog steeds naar de oplossing. Toen ze op een avond door de Gouden Gids bladerde, landde ze op Overeaters Anonymous en bevond zich al snel in een kamer vol met mensen die ook voedsel gebruikten voor comfort, stressverlichting en kwalen die voedsel niet kan verhelpen. Om haar heen waren anderen die niet konden stoppen bij één plak pizza; die in plaats daarvan de hele taart zouden eten. Sandra ontdekte onder andere dat ze een voedselverslaafde was en begon haar weg naar herstel.

Een verslaafde

Bij Overeaters Anonymous leerde Sandra om te ontsnappen aan triggerfood – het voedsel waar ze over geobsedeerd was, wat ze niet kon beperken tot een kleine portie. Net zoals alcoholisten niet slechts één cocktail kunnen hebben, moest Sandra haar triggers helemaal elimineren. “Als ik een kamer binnenloop en koekjes zie, lichten mijn hersenen intenser op dan iemand die zijn hele leven al gewichtstabiel is geweest”, legt ze uit. Jaclyn Pritchard, een geregistreerde diëtist bij Cleveland Clinic Canada in Toronto, is het ermee eens: “Voedsel, alcohol en medicijnen overspoelen de hersenen met de feel-good neurotransmitter dopamine. Afvallen betekent het veranderen van de manier waarop je hersenen denken over voedsel. ”

Het is makkelijk

“Ik eet geen geraffineerde suiker, geraffineerde bloem en alles uit een frituurpan”, zegt Sandra. Het is een gemakkelijk te onthouden regel waarmee ze kan reizen en uit eten gaan. En weet je wat? Ze is helemaal gestopt met het verlangen naar dat voedsel. Ze eet nog steeds voedsel waar ze van houdt, zoals kip (met tzatziki) en broccoli (met feta), maar een portie verzadigt haar. “Ik kan mijn eten beheersen; ik raas niet om meer. ‘Ze verhoogde ook haar activiteitenniveau, maar legt uit dat het veranderen van de voedselinname veel belangrijker is dan trainen voor gewichtsverlies.

Terugval

Sandra is twee keer teruggevallen, maar beide dienden als lessen in herstel. Eens was terugval gerelateerd aan een stressvolle levensgebeurtenis. “Stress en gebrek aan slaap veroorzaken echt intense verlangens die je eerder zult opgeven,” zegt ze. “Het is belangrijk om een ​​netwerk van ondersteuning te hebben.” De andere keer was het vanwege de schaal: “Ik besloot een halve marathon te lopen en merkte dat mijn jeans los raakte. Toen ik op de schaal stapte, was ik op mijn laagste volwassen gewicht … maar tien pond van mijn droomgewicht. ”Dus nam ze een beperkend dieet aan, maar haar lichaam reageerde door naar de verhongermodus te gaan, waardoor ze verlangde naar calorierijk voedsel dat leidde Sandra om alles terug te krijgen en meer.

Ken uw vijand

“Vijfennegentig procent van de diëten falen”, zegt Pritchard. “De meeste mensen die een dieet volgen, komen weer aan, vaak plus meer.” ik raad het alleen aan als iemand er dol op is en het de rest van zijn leven kan onderhouden. Sandra stapt ook niet meer op de schaal. “Het is teveel kracht voor een levenloos object. Bij gewichtsverlies gaat het niet om het behalen van een getal, ‘zegt ze. “Mensen zeggen:” Ik ga alleen zo eten als mijn gewicht daalt “, maar als ze zich ophopen – wat we allemaal doen – kunnen ze hun inspanningen staken. Dieet en lichaamsbeweging moeten gaan over je beste leven leiden. ‘

Alles over liefde

“Een groot deel van gewichtsverlies is het leren van zelfacceptatie en zelfliefde”, zegt Sandra, die bij Overeaters Anonymous leerde dat onvoorwaardelijke liefde betekende van zichzelf houden of ze 260 punten of 130 was. “Je kunt niet onderhandelen, eerst ik ‘ Ik verlies het gewicht en dan zal ik van mezelf houden. Je moet een interne omgeving creëren die vriendelijk, zachtaardig en liefdevol is, omdat we allemaal floreren in die omgeving. Niemand, absoluut niemand kan gedijen in een omgeving die hard en kritisch is. Haat zal je altijd uit motivatie halen; liefdevolle gedachten geven je de energie die je nodig hebt om daar te komen. ‘

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close