*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe het komt dat je dat buikje maar niet kwijt raakt

0

Je eet braaf je blaadje sla als lunch en wortel als tussendoortje. Je gaat ook nog drie keer per week naar de sportschool en pakt zoveel mogelijk de fiets en de trap en tóch blijft dat buikje maar in de weg zitten.

Mogelijk spelen deze zes oorzaken een rol en gelukkig zijn ze makkelijk op te lossen.

1. Een tekort aan magnesium
De opname van veel magnesium wordt in verband gebracht met gewichtsverlies. Ook zou voldoende magnesium helpen tegen een opgeblazen gevoel. Zet dus eens wat vaker magnesiumrijk voedsel op het menu zoals groene bladgroenten, bonen en noten.

2. Foute training
Veel mensen vinden cardio-training het leukst. Ze gaan lekker hardlopen of wielrennen. Daar verlies je in het begin weliswaar kilo’s mee, maar je stofwisseling went er snel aan. Wil je dat buikje kwijt dan zul je toch echt aan de kracht- of intervaltraining moeten.

3. Te weinig slaap
Wie te weinig slaapt, heeft meer tijd om te eten en minder discipline om zich te beheersen. Veel studies hebben het verband tussen overgewicht en slaaptekort aangetoond. Ga dus een uurtje eerder naar bed en pak voldoende nachtrust.

4. Frisdrank
Je let dan wel op je eten en beweegt genoeg, maar pakt toch nog te vaak een glas frisdrank boordevol nutteloze, weinig vullende calorieën. Ook light drank zou slecht zijn, omdat het de behoefte aan suiker zou aanwakkeren. Schakel dus over op water, thee en koffie.

5. Te veel zout
Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt, waardoor je vaak een opgeblazen gevoel krijgt. Wil je dat voorkomen, voeg dan in ieder geval geen zout meer toe aan je avondeten. Via allerlei ander voedsel krijg je al meer dan genoeg zout binnen.

6. Alcohol
Natuurlijk maakt alcohol dik. Het zit boordevol calorieën, zorgt voor een hongergevoel en er is een specifiek verband tussen alcohol en buikvet. Geniet, maar drink met mate dus als je dat buikje kwijt wilt.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close