*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe je darmflora en fauna obesitas veroorzaakt

0

Obesitas is gekoppeld aan veranderingen in onze darm microben, de triljoenen kleine organismen die onze darmen bevolken.

Maar hoe het mechanisme werkt is niet duidelijk.

In een nieuwe studie gepubliceerd in Nature, heeft een Yale-team onder leiding van onderzoekers vastgesteld hoe een veranderde darmflora obesitas veroorzaakt.

In een eerdere studie, stelden Gerald I. Shulman, M.D., George R. Cowgill Professor Geneeskunde vast dat acetaat, een korte keten vetzuur, de secretie stimuleerde van insuline bij knaagdieren.

Acetaat

Om meer te weten te komen over de rol van acetaat, voerden Shulman, die ook onderzoeker is van het Howard Hughes Medical Institut , en een team van Yale onderzoekers een reeks experimenten uit bij diermodellen van obesitas.

Het onderzoek vergeleek acetaat met andere korte-keten vetzuren.

Ze vonden hogere niveau’s van acetaat in dieren die een vetrijk dieet hadden geconsumeerd.

Zij vonden ook dat infusies van acetaat de insulinesecretie door bètacellen in de alvleesklier stimuleerde, maar het was niet duidelijk hoe dit kwam.

Vervolgens stelden de onderzoekers vast dat wanneer acetaat direct in de hersenen geïnjecteerd werd, dit de insuline verhoogde doordat het parasympathische zenuwstelsel geactiveerd werd.

“Acetaat stimuleert beta-cellen om meer insuline af te scheiden in reactie op glucose via een centraal overgedragen mechanisme”, aldus Shulman.

“Het stimuleert ook de afscheiding van de hormonen gastrine en ghrelin, die leiden tot verhoogde voedselinname.”

Tot slot.

Het onderzoeksteam heeft geprobeerd om een causaal verband tussen de darmflora en een verhoogde insuline vast te stellen.

Na het overbrengen van ontlasting van de ene groep naar de andere groep knaagdieren, stelden ze vergelijkbare veranderingen in de darmflora vast, alsook gelijkaardige acetaat niveaus en insuline.

Deze experimenten tonen aan dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen veranderingen in de darmflora, in reactie op veranderingen in het dieet en een verhoogde productie van acetaat,” zegt Shulman.

” Het toegenomen acetaat leidt tot verhoogde voedselopname, die kan leiden tot obesitas en insulineresistentie ,” legde hij uit.

Veranderingen in de darmflora worden geassocieerd met obesitas en het metabool syndroom bij zowel mensen als knaagdieren,” merkt Shulman op.

“In deze studie bieden wij een nieuw mechanisme om dit biologisch fenomeen bij knaagdieren uit te leggen, en we zijn nu aan het onderzoeken of dit mechanisme vertaalt kan worden naar de mens.”

Bron: sciencedaily.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close