Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Hoe krokant eten kan helpen bij het afvallen

0

Simpeler dan dit worden ze niet, de kleine trucjes om gewicht te verliezen. “Zet de radio uit bij het eten en luister aandachtig naar je eigen kauwgeluiden”, dat adviseren Amerikaanse wetenschappers. Door dit zogenaamde ‘crunch effect’ zou je minder eten, vooral bij voeding die luidruchtig kraakt tussen de tanden.

Het lijkt niet echt aangenaam om veel aandacht te besteden aan je eigen kauwgeluiden, zeker niet als je weet dat er zoiets bestaat als een aandoening waarbij je niet tegen eetgeluiden kan. Maar het is voor de goede zaak, dus we geven deze wetenschappers van Brigham Young University een kans om het uit te leggen. “Geluid is een zintuigelijk element waar we geen aandacht aan besteden tijdens het eten,” leggen de wetenschappers uit. “We noemen het de ‘vergeten sensatie’ tijdens het eten.”

Luide muziek, meer pretzels

Om het effect van geluid op onze eetgewoonten te onderzoeken, voerden de wetenschappers een reeks experimenten uit, in samenwerking met de Colorado State University. In één proef lieten ze een groep deelnemers pretzels eten terwijl ze naar luide muziek luisterden met een hoofdtelefoon, terwijl een andere groep bij het eten heel rustige muziek kreeg te horen. De groep die zichzelf niet hoorde kauwen, at gemiddeld meer pretzels. Uit een ander experiment bleek ook dat deelnemers minder aten als ze bewust aandacht hadden voor hun eigen eetgeluiden.

Minder chips en koekjes

Conclusie? Aandachtig luisteren naar het gekraak in je mond bij het snacken zorgt ervoor dat je minder chips, koekjes of nootjes eet. Dat zogenaamde “crunch effect” kan op lange termijn een groot effect hebben, zeggen de wetenschappers. “Over een tijdspanne van een week, maand of jaar, kan het echt een verschil betekenen.” Eerlijk: wij begrijpen best dat je honger over is als je die onsmakelijke geluiden uitgebreid gaat analyseren. Of het een aangenaam trucje is om af te vallen, dat is dan weer een andere discussie.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close