*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe lang sporten om ongezonde voeding te verbranden?

0

Hoe lang moeten we sporten om ongezonde voeding te verbranden en af te vallen? Die vraag krijgen we regelmatig voorgeschoteld, en het antwoord daarop zal velen verbazen. Bij ongezonde voeding denken we in de eerste plaats aan vetrijke voeding. Het gaat dan om onverzadigde vetten en transvetten. Dat zijn de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan verbonden ziekten. Als we willen afvallen, is echter ook datgene wat we drinken van groot belang. Zo barsten frisdranken van de toegevoegde suikers. Om af te vallen mogen we niet meer calorieën innemen, dan ons lichaam er dagelijks nodig heeft om te blijven functioneren. Afvallen en vet verbranden zijn dus onvoorwaardelijk met elkaar verbonden.

Hoe lang sporten om ongezonde, calorierijke voeding te verbranden en af te vallen?

Met alleen gezond en gevarieerd eten zal je wel afvallen, maar nooit je gezond streefgewicht bereiken. Dagelijks voldoende bewegen is daarvoor minstens even belangrijk. Hoe ongezonder we eten, hoe meer we moeten bewegen, maar ook dan zal afvallen niet lukken. Gezond eten om verantwoord gewicht te verliezen gaat steeds samen met voldoende lichaamsbeweging.

Meer bewegen betekent niet dat we voortaan enkele uren per week moeten trainen zoals een topsporter.

Hoe lang sporten om het teveel aan calorieën te verbranden? Zeker niet als we tot dan toe weinig of niet sporten. Dan is een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op eigen tempo ruimschoots voldoende. Eens ons lichaam aan deze inspanningen aangepast, kunnen we nog altijd de duur en intensiteit van je inspanningen verhogen.

Gemiddelde verbranden we zo’n 300 calorieën per uur dat we wandelen, en 600 per uur dat we lopen.

Hoe lang sporten om calorieën van één blikje frisdrank te verbranden?

Frisdrank zoals cola is de grootste boosdoener, en één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Frisdrank barst van de toegevoegde suikers, en is een echte caloriebom. Hoe lang sporten om de calorieën in frisdrank te verliezen?

De resultaten van een recente Amerikaanse studie tonen aan dat, wanneer jongeren te lezen krijgen hoe lang het duurt om de calorieën in gesuikerde frisdrank weg te sporten, ze er meteen ook minder van drinken.

Dat is niet zo erg verwonderlijk.

Wist je dat één fles frisdrank gemiddeld 250 calorieën of 16 koffielepels suiker bevat?

Om deze calorieën te verbranden door meer te sporten, moeten we 50 minuten aan een stevig tempo lopen of bijna 7 kilometer wandelen

Tijdens het grootschalig Amerikaans onderzoek kregen jongeren dit te lezen bij de frisdranken in de supermarkt. Met resultaat. De verkoop van blikjes gesuikerde frisdrank bij jongeren daalde meteen met 90 procent, die van grote flessen met de helft.

In de VS zijn de grote frisdrankverpakkingen veel populairder dan bij ons.

Onze jongeren kiezen vooral voor blikjes cola van 33 centiliter, toch nog altijd goed voor 139 calorieën.

Om de 139 calorieën uit één blikje cola van 33 centiliter te verbranden, moet je ruim 20 minuten lopen tegen 9 kilometer per uur.

De energie die we precies verbruiken met lopen, is wel niet voor iedereen dezelfde. Dat wordt vooral beïnvloed door ons lichaamsgewicht- en lengte, geslacht en leeftijd.

Hoe lang sporten om fastfood te verbranden

Een andere belangrijkste oorzaak van overgewicht is ongetwijfeld fastfood. Hoe lang sporten om de gevolgen van fastfood kwijt te spelen? Een hamburger gaat bij velen vlot naar binnen. Dat is echter niet het voorbeeld van gezonde voeding. Een hamburger is rijk aan toegevoegde verzadigde vetten en transvetten, en barst van de calorieën. Vooraleer dit vet in onze lichaamsweefsels wordt opgeslagen, moeten we dit tijdig verbranden.

Fastfood is ongezond, dat weet ondertussen wel iedereen.

Het maakt ons ook dik. Iedereen weet het, en toch kan men er ons gemakkelijk mee verleiden. Het is een snelle hap, en smaakt lekker. Wat wil je nog meer?

Een gemiddeld standaard hamburger of Big Mac, is goed voor bijna 500 calorieën en ruim 30 gram puur vet.

Al deze overbodige calorieën kunnen we alleen kwijt door extra te bewegen. Voor de calorieën van een kanjer als een Big Mac weg te werken, zijn welgeteld 42 minuten aan cardiotraining en bijna één uur krachttraining nodig.

Dat komt voor een gemiddelde persoon overeen met bijna twee uur wandelen of één uur joggen.

Als je iets aan je overgewicht wilt doen, zal je voortaan hopelijk twee keer nadenken vooraleer je je tanden in zo’n verleidelijk ruikende Big Mac zet.

Hoe lang sporten voor calorieën van een pizza te verbranden?

Een pizza is nauwelijks beter.

Een stukje pizza van nauwelijks 100 gram komt overeen met 263 calorieën. Hoe lang sporten om deze calorieën weer te verliezen? Maar wie zijn honger is daarmee gestild? Voor de meesten van ons is een pizza van 500 gram geen enkel probleem. Hoe lang sporten om de calorieën van een pizza te verliezen?

Een volledige pizza vertegenwoordigt 818 calorieën, of 81 minuten joggen

De verzadigde vetten, transvetten en verborgen suikers in fastfood zorgen ervoor dat we amper na twee uur weer honger hebben. Zij die veel vette en suikerrijke voeding eten, weten na korte tijd niet meer wat een verzadigd gevoel is. Daardoor lopen ze constant rond met honger, en kunnen ze letterlijk alle uren van dag en nacht eten.

Hoe lang sporten voor deze calorierijke voeding te verbranden?

 • Frietjes: amper honderd gram frietjes bevatten 294 calorieën en 20 gram vet. Om die calorieën weg te werken moet een volwassen man 40 minuten op de loopband of 53 minuten met gewichten gaan heffen. Vrouw komen er van af met respectievelijk 48 minuten en 64 minuten
 • Een pintje bier: en glas van 25 centiliter gewoon pilsbier bevat 113 calorieën. Hoe sterker het bier, hoe meer calorieën. Een glas Duvel levert 175 calorieën. Als man verbrand je dit aantal calorieën met 21 minuten cardio en 28 minuten krachttraining. Voor een vrouw volstaan respectievelijk 25 en 34 minuten
 • Een glas wijn: witte wijn bevat meer calorieën (170 per glas), dan rode wijn (150 calorieên per glas.
 • Eén reep chocolade van 100 gram: levert 540 calorieën, goed voor 51 minuten joggen : één reep chocolade

Hoe lang sporten (joggen) om deze voedingsmiddelen te verbranden?

 • Glas bier: 113 calorieën 11 minuten joggen
 • Blikje cola: 139 calorieën 13 minuten joggen
 • Witte boterham met confituur: 140 calorieën, 14 minuten joggen
 • Frikandel: 218 calorieën, 21 minuten joggen
 • Chocoladewafel: van 100 gram 472 calorieën, 47 minuten joggen
 • Big Mac: 550 calorieën, 55 minuten joggen
 • Wit broodje Martino: 549 calorieën, 59 minuten joggen
 • Worst met puree: 596 calorieën 59 minuten joggen
 • Pizza: 818 calorieën, 81 minuten joggen
 • Zakje chips van 200 gram: 1.040 calorieën, 104 minuten joggen
 • Groot pak frieten met mayonaise: 1.100 kcal, 110 minuten joggen

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close