Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Hoe slecht is het eigenlijk om te sporten met make-up op?

0

Dat het niet goed is om te slapen met make-up op weten we allemaal. Maar hoe zit het eigenlijk met sporten? Haal jij altijd je make-up eraf of laat je het er gewoon opzitten? Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht, totdat ik las dat het veel beter is om voor je work-out je gezicht te reinigen.

Als je lekker actief aan het sporten bent, dan zweet je veel en dep je het zweet met een handdoek droog. Je make-up kunnen je poriën vervuilen waardoor de kans op mee-eters en puistjes groter wordt”, vertelt dermatoloog Dr. Heidi Waldorf uit New York.

Het is belangrijk om je gezicht dus altijd schoon te maken en dan maakt het niet uit of je een paar oefeningen doet of een complete bokssessie. Vind je het niet fijn om met een blote billen gezicht te lopen in de sportschool? Zorg er dan in ieder geval voor dat je na het sporten je gezicht schoonmaakt.

Daarnaast is het volgens Dr.Heidi waldorf van belang om je goed in te smeren nadat je je huid hebt gereinigd. Het beste blijft toch gewoon om zonder make-up te sportren. Als je work-out niet make-up loos over straat wil, dan kan je bijvoorbeeld ook een make-up doekje in je sportas doen om het er snel af te halen.

En mocht je nou echt echt echt niet zonder make-up kunnen, dan kun je kiezen voor make-up op basis van (natuurlijke) mineralen. Naast foundation op basis van mineralen, bestaan er ook blushers en bronzers die mineralen bevatten. In deze make-up zit geen olie verwerkt, waardoor je huid beter kan ademen. Het zweet kan dus zo makkelijk naar buiten en je zult minder snel irritaties en pukkeltjes krijgen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close