*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe u uw hormonen in de ‘gewichtsverlies’-modus kunt krijgen en vet weg kunt smelten

0

Iedereen heeft de term ‘hormoon’ wel eens gehoord. Maar weet je wat hormonen eigenlijk zijn? Volgens het Hormone Health Network zijn hormonen chemische boodschappers die vrijwel elke lichaamsfunctie besturen. Hoewel je waarschijnlijk bekend bent met oestrogeen en testosteron, de belangrijkste geslachtshormonen bij vrouwen en mannenl, zijn er meer dan een dozijn hormonen die alles regelen, van lichaamstemperatuur tot stress.

Inzicht in hoe hormonen werken en hoe u de hormoonfunctie kunt bevorderen, kan een verschil maken in uw algehele gezondheid. Er zijn bijvoorbeeld een aantal hormonen die een sleutelrol spelen bij het beheersen van honger en gewichtsverlies. Sommige hiervan zijn insuline, cortisol en leptine.

Wist je dat het ontwikkelen van bepaalde gewoonten de hormonen kan stimuleren die worden gebruikt bij het beheersen van honger en afvallen?

De meeste mensen zijn bekend met “insuline” in verband met diabetes. Dit komt omdat insuline bepaalt of bloedsuiker wordt gebruikt voor onmiddellijke energie of wordt opgeslagen als vet, legt Women to Women uit. Wat u eet en hoe u eet, heeft een directe invloed op uw insulinegehalte. Als je te veel koolhydraten eet, wordt er zoveel insuline geproduceerd dat de cellen het niet kunnen opnemen en de lever alles omzet in vet. Eet om de 2-3 uur kleine hoeveelheden groenten, mager vlees en vezelrijke granen om de insulineniveaus te beheersen. Dr. Anna Garrett zegt dat het ook belangrijk is om witbrood, witte suiker en witte pasta te vermijden, evenals sterk bewerkte voedingsmiddelen.

Cortisol is een ‘stresshormoon’, dat de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, de stofwisseling regelt en de zout- en waterbalans regelt. Wanneer je gestrest bent, stimuleert cortisol het lichaam om vet op te slaan rond de vitale organen, legt Shawn Talbott, Ph.D., auteur van The Cortisol Connection, uit in een artikel over preventie. Bij dit proces komen gevaarlijke vetzuren vrij in het bloed, die vervolgens het cholesterol- en insulineniveau verhogen. Om de cortisolspiegels onder controle te houden, maak een wandeling tijdens je lunchpauze, eet langzaam, verminder de hoeveelheid cafeïne en slaap minimaal 7 uur.

Leptine is het ‘hongerhormoon’ dat rechtstreeks verband houdt met lichaamsvet en obesitas. Dit hormoon komt vrij uit vetcellen en is zo krachtig dat het op de lange termijn een effect kan hebben op hoeveel voedsel je lichaam nodig heeft om verzadigd te voelen. Breaking Muscle verklaart de beste manieren om het leptinegehalte onder controle te houden, zijn om suikerachtig en bewerkt voedsel te vermijden, een volledige nachtrust te krijgen en een intensieve intervaltraining uit te voeren.

Door langzaam elke 2-3 uur kleine maaltijden te eten, voornamelijk bestaande uit groenten, magere eiwitten en gezonde vetten, een volledige 7-9 uur per nacht te slapen en suikerachtig en verwerkt voedsel te vermijden, kun je je gewichtstoename en hongerhormonen beheersen. Dit is een geheim van gewichtsverlies dat echt werkt! Dus waar wacht je op? Begin vandaag met afvallen!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close