Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Hoe u uw hormonen in ‘gewichtsverlies’-modus kunt brengen en het vet wegsmelt

0

Iedereen heeft de term ‘hormoon’ wel eens gehoord. Maar weet je wat hormonen eigenlijk zijn? Volgens het Hormone Health Network zijn hormonen chemische boodschappers die zowat elke lichamelijke functie controleren. Hoewel u waarschijnlijk bekend bent met oestrogeen en testosteron, de belangrijkste geslachtshormonen bij vrouwen en mannen, zijn er met respect meer dan een dozijn hormonen die alles regelen, van lichaamstemperatuur tot stress.

Inzicht in hoe deze hormonen werken en hoe u hormoonfunctie kunt bevorderen, kan een verschil maken in uw algehele gezondheid. Er zijn bijvoorbeeld een aantal hormonen die een sleutelrol spelen bij het beheersen van honger en gewichtsverlies. Sommige hiervan zijn insuline, cortisol en leptine.

Wist je dat het ontwikkelen van bepaalde gewoonten de hormonen die worden gebruikt bij het beheersen van honger en het verliezen van gewicht kan verbeteren?

De meeste mensen zijn bekend met “insuline” in verband met diabetes. Dit komt omdat insuline bepaalt of bloedsuiker wordt gebruikt voor onmiddellijke energie of wordt opgeslagen als vet, legt Women to Women uit. Wat u eet en hoe u eet, heeft een directe invloed op uw insulinespiegels. Als je te veel koolhydraten eet, wordt er zoveel insuline geproduceerd dat de cellen het niet kunnen opnemen en de lever zet het allemaal om in vet. Om de insulineniveaus te regelen, eet u om de 2-3 uur kleine maaltijden met groenten, mager vlees en vezelrijke granen. Dr. Anna Garrett zegt dat het ook belangrijk is om wit brood, witte suiker en witte pasta te vermijden, evenals hoogverwerkt voedsel.

Cortisol is een “stresshormoon”, dat de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, de stofwisseling reguleert en de zout- en waterbalans controleert. Als je gestresst bent, moedigt cortisol het lichaam aan om vet op te slaan rond de vitale organen, legt Shawn Talbott, Ph.D., auteur van The Cortisol Connection, uit in een artikel voor Preventie. Door dit proces komen gevaarlijke vetzuren vrij in het bloed, die vervolgens het cholesterol- en insulinegehalte verhogen. Om de cortisolspiegel te beheersen, maak een wandeling tijdens je lunchpauze, eet langzaam, eet minder cafeïne en slaap minimaal 7 uur.

Leptine is het “hongerhormoon” dat rechtstreeks verband houdt met lichaamsvet en obesitas. Dit hormoon komt vrij uit vetcellen en is zo krachtig dat het op lange termijn een effect kan hebben op hoeveel voedsel je lichaam nodig heeft om verzadigd te voelen. Breaking Muscle legt uit dat de beste manieren om leptinespiegels onder controle te houden zijn om suikerachtig en verwerkt voedsel te vermijden, een volledige nachtrust te krijgen en intervaltraining met hoge intensiteit uit te voeren.

Door elke 2-3 uur kleine maaltijden te eten die voornamelijk bestaan ​​uit groenten, magere eiwitten en gezonde vetten, een volledige 7-9 uur per nacht te slapen en suiker- en bewerkte voedingsmiddelen te vermijden, kunt u uw gewichtstoename en hongerhormonen onder controle houden. Dit is een geheim om gewicht te verliezen dat echt werkt! Dus waar wacht je op? Begin vandaag met afvallen!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close