Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Hoe val je gezond af?

0

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om gezond af te willen vallen komt daar vaak nog heel wat bij kijken. Hoe begin je eigenlijk met afvallen? En wat is gezond afvallen? Er zijn talloze manieren waarop je gezond kunt afvallen. Met de tips in dit artikel weet je zeker dat je zult afvallen op een gezonde en verantwoorde manier. Zo voorkom je ook dat de kilo’s er na een periode van een kort en strikt dieet weer net zo hard weer bijkomen.

Gezond afvallen doe je met behulp van realistische doelstellingen. Afhankelijk van je huidige gewicht kun je niet verwachten dat je binnen 1 maand je streefgewicht hebt bereikt. Maak je doelstelling dan ook gebaseerd op de korte termijn. Streef naar een gewichtsverlies van 0,5 tot 1 kilo per week en bekijk dit ook met de week. Ga niet elke dag op de weegschaal staan. Meet jezelf wekelijks op een vast moment van de dag.

Meet ook je lichaamsomtrekken. Vooral je taille zegt erg veel over je gezondheid. Het gaat er uiteindelijk om dat je omvang afneemt, het gewicht is minder van belang. 1 kilo spiermassa neemt minder ruimte in dan 1 kilo vetmassa.

Het is belangrijk dat je voldoende blijft eten, een goede richtlijn hiervoor is 500 calorieën minder eten dan je lichaam verbruikt. Je kunt daarvoor een sporthorloge gebruiken of een berekening maken aan de hand van je bmr. Hiertegenover staat dat het belangrijk is om nauwkeurig bij te houden wat je eet en drinkt. Wanneer je 500 calorieën minder binnen krijgt dan je verbruikt zul je afvallen.

Een gezond voedingspatroon is de basis van gezond afvallen. Kijk kritisch naar alles wat je in huis hebt. Gooi alle ongezonde producten weg. Bewaar geen dingen voor eventuele visite, partner of kinderen. Dit is alleen maar een excuus om het in huis te hebben. Zorg voor voldoende keuze in groente en fruit en volkoren producten. Wanneer je dagelijks minder calorieën binnen krijgt dan je verbruikt, zul je hoe dan ook afvallen. Natuurlijk kun je je verbruik ook verhogen. Door te bewegen. Krachtsport is daarvoor ideaal omdat spieren meer calorieën verbruiken dan vet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger het verbruik van je lichaam is, en hoe sneller je dus zult afvallen. Alleen dan zul je op een gezonde manier afvallen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close