Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Hoge ozonconcentraties op komst: lever geen zware inspanningen

0

De komende dagen zullen het zonnige weer en hoge temperaturen in combinatie met de aanwezigheid van ozonvoorlopers in de lucht, de vorming van ozon bevorderen, meldt de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (Ircel).

De Europese informatiedrempel voor ozon ligt op 180 microgram per kubieke meter. Vandaag zal die grens allicht nog niet overschreden worden, met een verwachting tussen de 110 en 145 microgram per kubieke meter. Morgen ligt de verwachting tussen de 125 en 185 microgram.

Vrijdag wordt verwacht dat de concentraties nog zullen toenemen, en zal de Europese drempel mogelijk overschreden worden.

Door inwerking van uv-licht op luchtverontreiniging op warme zomerdagen wordt ozon gevormd. Blootstelling aan hoge ozonconcentraties kan zorgen voor acute gezondheidsklachten zoals irritaties aan de ogen, neus en keel, prikkelende hoest en overgevoeligheid van de longen. Ook gezonde mensen die in de buitenlucht inspanningen leveren, ondervinden dan een verlaagde longfunctie en lopen risico op ontstekingen aan de luchtwegen.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid raadt aan om geen zware inspanningen te leveren tussen 12 en 22 uur, binnen te blijven, te rusten, en bij twijfel een arts te raadplegen.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close