*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


In je 40s? Deze vorm van training houdt je gewicht onder controle

0

Hormonen, zwaartekracht en een nog langzamer metabolisme maken dit decennium moeilijk voor vrouwen, vooral omdat we op de een of andere manier ook meer vet rond onze buikspieren krijgen. Liefdevol de ‘middelbare-leeftijdspreiding’ genoemd, verandert onze lichaamssamenstelling rond deze tijd, wat betekent dat het krijgen van gewicht bijna als toeval aanvoelt, zelfs als onze voeding bestaat uit veel gestoomde groenten en magere eiwitten. Bovendien kunnen reflexen en coördinatie lijden onder de biologische veranderingen die gepaard gaan met veroudering. Je hebt misschien gemerkt dat je lichaam niet meer reageert zoals vroeger: je bent stijver na een training en je voelt je ook niet zo flexibel. Gelukkige dagen, toch?

Hoe je moet trainen in je 40s

Dit is het goede nieuws: Cardio, weerstandstraining en werken aan je mobiliteit kunnen dit tij helpen keren. Vince Sant, mede-oprichter en hoofdtrainer van V Shred, een online trainingsplatform voor geïndividualiseerde training, stelt voor om elke week minstens drie dagen cardiovasculair werk toe te voegen, of dat nu gaat voor een run, een spin-class of dat je lid wordt van een bootcamp, het zal helpen om je gewicht onder controle te houden. “Het leuke van cardio is dat je veel calorieën verbrandt tijdens je workout.”

Bovendien beweert Sant snel dat weerstandstraining – waarbij bewegingen worden verzet tegen een verzwaarde kracht door je lichaamsgewicht, zwaartekracht, banden, gewichtbars of halters – gewichtsverlies zal handhaven en de botdichtheid en het metabolisme zal verhogen terwijl ontstekingen en chronische ziekte worden verminderd.

Stretching- en mobiliteitsoefeningen helpen op zich misschien niet om gewicht te verliezen, maar ze helpen wel bij het dagelijks leven, van bukken om je schoenen te strikken en terug te winnen als je uitglijdt. Het beoefenen van yoga, Pilates of tai chi of het gebruik van foam rollers verbetert je flexibiliteit tienvoudig, en Sant moedigt je sterk aan om meer tijd te nemen om je erop te concentreren. “Het geeft je een betere houding en verbetert het bewegingsbereik in je gewrichten en spieren”, zegt hij.

Om vooruitgang te boeken en gezond en blessurevrij te blijven, zijn er enkele andere aanpassingen die je buiten de sportschool kunt doen, die ook kunnen helpen. “Vergeet niet dat je niet meer zo sterk bent als je ooit was”, zegt Sant. “Je zult niet zo snel terug kaatsen, en er zijn dagen waarop je je moe voelt, ongeacht hoeveel slaap je krijgt. Dat is allemaal heel normaal, dus terg jezelf er niet over. Focus meer op hydratatie, rust en herstel en luister naar je lichaam.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close