*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Is bikram yoga werkelijk beter dan een normale yoga work-out?

0

Terwijl in Amerika de republikein David Moore pleit om de yogabroek te verbannen, zweren veel vrouwen bij yoga. Bikram yoga is een toenemende trend.

Maar wat maakt hard werken en extra veel zweten in een zaal van veertig graden eigenlijk beter dan een normale yogasessie? Is dit één van de duizenden gevallen waarin de trend stiekem veel belangrijker is dan de inhoud?

Fanaten zeggen dat bikram yoga zowel de mentale als psychische gezondheid verbetert. Bikram yoga schijnt invloed te hebben op het overzicht en concentratie. Verder verbeter je hiermee de flexibiliteit, kracht en het zorgt voor gewichtsverlies. Daarnaast schijnt het gifstoffen af te voeren, je huid mooier te maken en rugproblemen te verminderen. Mijn vraag blijft of deze voordelen wel echt vaak voorkomen.

Via een internetbureau kwam ik op een onderzoek terecht van de Journal of Exercise Science And Fitness, van 2011. Hieruit blijkt dat bikram yoga inderdaad positieve gevolgen heeft voor het mentale overzicht. Daarnaast vermindert het stress, terwijl het de balans en souplesse juist verbetert.

Bikram yoga schijnt flexibiliteit meer te bevorderen dan de andere vormen van yoga doen. Tuurlijk warmt de hitte je op, maar dit maakt het ook makkelijker om jezelf te blesseren door over-stretchen. Helaas is er verder geen onderzoek gedaan die bewijst of bikram yoga daadwerkelijk gifstoffen verwijderd.

Ik heb uiteindelijk zelf bikram yoga- en normale yogalessen gevolgd. Mijn conclusie is dat ik voor beide vormen niet ben weggelegd. Ik vond normale yoga wel veel leuker, omdat dit meer als een work-out voelde waarin spieren daadwerkelijk werden getraind. Bikram yoga voelde voor mij meer als 90 minuten in de hitte overleven terwijl je van de ene naar de andere houding glijdt. Maar wie niet waagt wie niet wint, dus gewoon proberen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close