*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Is het een goed idee om koemelk te vervangen door amandelmelk?

0

Allerlei exotische melksoorten zijn met een opmars bezig. Sojamelk, kokosmelk of amandelmelk, alles beter dan gewone melk van een koe. Maar, zo vraagt de Volkskrant zich af, is het wel echt gezonder om zuivel te vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk?

Het antwoord is simpelweg: nee. Amandelen zijn op zich heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines en goede vetten, maar in een liter amandeldrank zit slechts 2 tot 2,5 procent amandelpasta. Verder bestaat het voor 95 procent uit water. Reden waarom het ook geen melk mag heten. De 2 procent amandelpasta is net genoeg om de term amandel te mogen voeren. Toegevoegde vitamines en calcium, die van nature al in koemelk zitten, moeten het nepdrankje gezond maken.

“Veel marketing, weinig inhoud”, concludeert Fred Brouns, emeritus hoogleraar innovatieve gezonde voeding aan de Universiteit Maastricht. “Er zit hoe dan ook weinig in.” Dat is voor sommigen juist het grote voordeel. In melk zitten 46 calorieën per 100 ml, in ongezoete amandeldrank slechts 13. Logisch, je drinkt voornamelijk water.

Astrid Postma van het Voedingscentrum wil dan ook benadrukken dat je naast amandelmelk ook echte zuivel nodig hebt. “De Gezondheidsraad acht bewezen dat twee à drie porties zuivel per dag een beschermend effect hebben tegen darmkanker en diabetes. Dat effect op de gezondheid is qua grootte vergelijkbaar met de gezondheidseffecten van het eten van voldoende groente en fruit. Dat is dus niet niks.”

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close