Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Is sneller beter? Hoe korte, intense trainingen je kunnen helpen snel af te vallen

0

Heb je het gevoel dat je trainingsroutine je niet helpt gewicht te verliezen? Probeer intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) en sprintintervaltraining. Deze twee korte, intense oefeningen kunnen je helpen sneller gewicht te verliezen dan doorlopende, matige oefeningen, volgens een studie gepubliceerd in British Journal of Sports Medicine.

Voor de studie analyseerden onderzoekers van de Federale Universiteit van Goiás in Brazilië eerdere studies die de effecten van intense intervaltraining vergeleken met continue oefening met matige intensiteit gedurende ten minste vier weken. Ze gebruikten gegevens uit 41 onderzoeken met 1.115 mensen gecombineerd voor thematische analyse en de resultaten van 36 studies met 1.012 mensen.

Intervaltraining is oefening gedaan in afwisselende korte uitbarstingen van intense activiteit, afgewisseld met korte herstelperiodes. In het onderzoek classificeerden zij de intervaltraining in twee: (1) HIIT, die verschillende oefeningen omvat; en (2) sprintintervaltraining, waaronder fietsen, hardlopen, joggen en snel lopen. De meest gebruikte HIIT-routine bestond uit vier minuten intensieve training gevolgd door drie minuten herstel. Voor sprints, is de meest gebruikte afwisselend vier minuten joggen met 30 seconden volledige sprint.

Zowel intervaltraining als continue matige lichaamsbeweging verminderden het totale gewicht en lichaamsvet van de deelnemers gedurende vier weken, ongeacht geslacht of aanvangsgewicht. Onderzoekers ontdekten echter dat intervaltraining 28 procent meer gewichtsverlies veroorzaakte, waarbij sprintintervaltraining de meest effectieve en efficiënte manier was om snel gewicht te verliezen.

De onderzoekers benadrukten ook het belang van het belang van een gezondheidsexpert voor de intervaltraining werd gestart om verwondingen en cardiovasculaire stress te voorkomen.

“Het is belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke risico’s en beperkingen om intensiever te trainen”, schreven de onderzoekers. “Het kan ook het risico op verwonding vergroten en verhoging  cardiovasculaire stress veroorzaken.” Therapietrouw moet ook worden behandeld, omdat protocollen met een hogere intensiteit tot meer kan leiden. ”

Bronnen:

Healthline.com

ScienceDaily.com

MedicalNewsToday.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close