*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


IS ZITTEN HET NIEUWE ROKEN?

0

Om mij heen wordt veel gezegd dat zitten het nieuwe roken is, maar is dit wel zo? En zo ja, hoe kun je voorkomen dat je te veel zit en dus te weinig beweegt? Wij laten je zien hoe belangrijk bewegen is en of gebrek hieraan te vergelijken is met roken.

Veel mensen hebben zittend werk en zitten dus gemiddeld per dag wel 8 uur achter hun bureau. Tussendoor lopen ze een paar keer naar het toilet en ‘s middags gaan ze naar de kantine om zittend te lunchen met collega’s. Het is heel herkenbaar, want zelf ben ik jarenlang (directie)secretaresse geweest en helaas zagen mijn dagen er toen ook zo uit. Soms ging ik tussen de middag in de zomermaanden wel een stuk lopen, maar echt veel: nee, helaas niet!

Maar hoe kunnen werkgevers jou wel die ruimte geven en hoe kun je dit zelf toepassen op je werk? Ik weet dat sommige bedrijven een soort van alarm hebben dat afgaat als je te lang achter je computer/laptop hebt gezeten en dat je dan verplicht om even een stukje te lopen of wat te rekken en strekken voordat je verder kunt werken. Zou jij hier gebruik van maken? Ik zeg: doen! Het is ontzettend belangrijk om even je benen te strekken en van houding te wisselen (vooral met zittend werk creëer je geen natuurlijke houding). Doe nu wel eens die oefeningen die aangeraden worden vanuit je werk, want 8 uur lang zitten is echt killing voor je lichaam!

Natuurlijk zou het helemaal mooi zijn als je een werkgever hebt die jou tussen de middag of in de middag een uurtje yoga gunt onder werktijd. Dit werkt ontspannend, is super voor je houding en je kunt zelfs weer nieuwe werkinspiratie opdoen doordat je even je hoofd leeg kunt maken. Niet zo’n fan van yoga? Een rondje hardlopen of fietsen zou ook zeer effectief zijn.

Als je veel uren achter elkaar zittend werk verricht, dan merk je dat de doorbloeding van je lichaam minder wordt. Ook al heb je daarnaast een heel actief leven, je conditie kan toch sterk achteruit gaan, omdat je heel veel tijd zittend doorbrengt. Toch kun je dit verbeteren door ieder uur een korte wandeling te maken en in de lunchpauze ook heerlijk te wandelen of staand te eten met collega’s. Daarnaast kun je het ook verbeteren door op weg naar en van je werk al wat aan beweging te doen. Ik deed dat vaak ook: ik moest vanaf het treinstation naar mijn werk lopen, zo’n 15-20 min heen & terug en merkte echt dat het me op de heenweg de tijd gaf om even wakker te worden en in actie te komen en op de terugweg om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam weer even te voelen.

Ik zelf vind de vergelijk met roken wel wat kort door de bocht en denk echt dat je door middel van meer beweging na je werktijd en vooral tijdens werktijd progressie kunt maken om je gezondheid te verbeteren. Roken tast direct je longen aan en zorgt naast een slechte conditie vaak ook voor andere gezondheidsproblemen bij langdurig gebruik.

Bewegen hoeft niet saai te zijn: doe iets wat je leuk vindt, probeer alle groepslessen van de sportschool eens uit, ga eens hardlopen of doe mee met een bootcamp, doe yoga of ga lekker zwemmen. Er zit altijd wel iets bij dat je leuk vindt en wat bij je past, dan gaat het zeker lukken!

Dus als je echt gezond wilt leven dan zul je moeten stoppen met roken en van de bank af moeten komen om meer te bewegen!

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close