*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Je buikspieren trainen

0

Een wasbordje, een 6-pack, blokjes, allemaal benamingen voor die zo gewenste zichtbare buikspieren die helaas voor de meeste mensen een ver-van-mijn-bed show lijken

Zichtbare buikspieren

Als je veel televisie kijkt, en dan met name de muziekzenders MTV en TMF, dan zou je denken dat alle jonge mensen, ook de vrouwen, zichtbare buikspieren hebben, maar de realiteit ziet er heel anders uit.

Tell sell buikspierapparaat

Op de tell-sell zenders waar mensen met heel vreemde stemmen je elke dag een nieuw buikspierapparaat proberen te verkopen klinkt het vrij eenvoudig. Tien minuten per dag wat oefeningen doen en hoppa,  daar komen de blokjes tevoorschijn.

Slecht dan wel overbodig

Ik zal de pret maar meteen bederven, die apparaten zijn ofwel ronduit slecht en anders in ieder geval overbodig. Je hebt namelijk helemaal geen apparaten nodig om je buikspieren te trainen. Dat kun je gewoon op de grond doen.

Crunches

Eén oefening voor de bovenste buikspieren, crunches. Op de grond liggen, handen gekruist over de borst of als je wat verder bent achter het hoofd, buikspieren heel hard aanspannen zodat de schouders los van de grond komen, een tel vasthouden en weer ontspannen. Meer dan tien centimeter beweging zit er niet in.

Omgekeerde crunches

Doe zo vier series van 10 tot 15 herhalingen. Dan de onderste buikspieren, daarvoor doe je omgekeerde crunches. Ga weer op je rug liggen, knieën gebogen en bovenbenen loodrecht ten opzichte van de vloer. Til je heupen van de vloer door langzaam je knieën naar je borst te brengen en laat ze dan weer langzaam zakken.  Ook weer 4 series van 10 tot 15.

Schuine buikspieren

Tenslotte de schuine buikspieren. Ga op je rechterzij liggen met de benen op elkaar en de knieën licht gebogen. Houd je linkerhand losjes achter je hoofd. Kom nu zijwaarts omhoog, zo ver je kunt. Doe dat tien keer en ga verder met de andere kant. Iedere kant vier keer. Dat is alles om je buikspieren te verstevigen.

Maar ik zie niets

“Maar nu zie ik nog niets,” hoor ik je na een paar maanden zeggen. Nee, helaas, je ziet die buikspieren gewoon niet, omdat er nog een laagje vet overheen zit. Al die reclames op televisie zijn dus pure oplichterij. Met buikspieroefeningen verbrand je namelijk amper vet. Je zult dus regelmatig moeten hardlopen of fietsen of een andere cardio-oefening moeten doen en daarnaast ook nog eens stevig op dieet moeten.

Je ziet ze pas als het vet weg is

Dat zie je namelijk pas als het vetpercentage zo ongeveer onder de 9% duikt, bij een vrouw is dat 13%. Gemiddeld ligt het vetpercentage op respectievelijk 20% en 30%, daarom zijn zichtbare buikspieren zo zeldzaam. Veel topsporters met een laag vetpercentage trainen zelden buikspieren maar zitten zo laag in hun vet dat je toch buikspieren ziet. Gemeen hé? Gooi die elektrostimulatieband maar uit het raam, en vergeet niet die zak chips mee te gooien!

© Harry de Jonge

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close