Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Je kind een smartphone geven, is “als ze drugs geven”, zegt top expert verslaving

0

Smartphones hebben een vergelijkbaar effect als drugs. Het lijkt misschien vreemd en vreselijk, maar dat is de simpele waarheid. Je kind een smartphone geven is als het geven van drugs. Een verslavingstherapeut in het Verenigd Koninkrijk deed de claim na zich bewust te zijn geworden van de groeiende verslaving aan smartphones onder tieners.

Miljoenen mensen brengen hun dag door met het scrollen van hun nieuwsfeed, in de hoop iets “aanstekelijks” te vinden op Instagram of Facebook. Welnu, deze ‘routine’ kan net zo verslavend zijn als drugs en alcohol. Weet je dat het “los komen” van deze apparaten soortgelijke ontwenningsverschijnselen kan veroorzaken?
De situatie is niet langer grappig of hilarisch. Het is een verslaving.

Professor Jennifer Ihm van de Kwangwoon University in Korea bracht een studie uit op basis van smartphone-verslaving. Haar studie omvat 2.000 12-jarigen. De professor legde uit dat deze verslaving de psychische en fysieke gezondheid van kinderen kan beïnvloeden. Smartphone-verslaving kan ook van invloed zijn op het academische succes van uw kind op school.

50% van de tieners gebruikt hun telefoon regelmatig

Studies bevestigen dat meer dan 50% van alle tieners verslaafd zijn aan hun smartphones, en dat weten ze heel goed. Ongeveer 84% van deze tieners zei dat ze geen dag zonder hun smartphone zouden kunnen gaan. Wauw.
Deze verslaving kan depressie, angst, nek / poliepijn, slaapstoornissen en gevoelens van onzekerheid veroorzaken.

Tekenen van smartphone-verslaving

Hoe weet je of iemand verslaafd is aan zijn telefoon? Ze blijven hun telefoon controleren zonder aanwijsbare reden, en tijd doorbrengen zonder hun telefoon maakt ze angstig. Weet je dat sommige mensen midden in de nacht wakker worden om hun telefoon te controleren? Dit leidt tot een slechte academische prestatie.

Deze verslaving wordt behandeld als elke andere verslaving en ‘patiënten’ hebben te maken met woede, depressie, spanning en rusteloosheid.

Ouders leiden hun kinderen

Volgens het tijdschrift Paediatrics Child Health, vormen ouders het grootste voorbeeld voor hun kinderen. Ze kunnen deze verslaving op een heel eenvoudige manier voorkomen: stop met het gebruik van je telefoon gedurende de dag. Je kind zal niet zien dat je de hele tijd op je telefoon drukt, en dat is een perfect voorbeeld. Gebruik uw telefoons niet tijdens de maaltijden.

Smartphones en tablets veroorzaken psychische problemen bij tweejarigen

Hoogleraren Jean Twenge en Keith Campbell van San Diego State University verzamelden gegevens van 40.000 kinderen in de VS. De kinderen waren tussen 2 en 17 jaar oud. De resultaten lieten zien dat de tijd die kinderen doorbrengen op sociale media of het bekijken van video’s, van invloed is op hun emotioneel welzijn.

Ongeveer de helft van de kinderen die 2 uur of langer telefoons gebruiken, verliezen hun humeur en kunnen niet gemakkelijk kalmeren. Kinderen van 2-5 jaar moeten geen smartphone gebruiken omdat dit hun geestelijke gezondheid schaadt.

Schermen veroorzaken gedragsproblemen

Gebruik van het scherm veroorzaakt gedragsproblemen bij kinderen en adolescenten. Vier uur per dag uitgeven met hun gezicht op het scherm gelijmd, maakt adolescenten twistziek en angstig, en ze zullen ook een gebrek aan nieuwsgierigheid hebben. Laten we niet vergeten dat ze ook minder sociaal zullen zijn.

Beperk de schermtijd

Kinderen jonger dan 5 jaar moeten maximaal een uur lang smartphones gebruiken. Schoolgaande kinderen en tieners kunnen hun telefoon twee uur gebruiken.

Smartphones doen meer kwaad dan goed, maar helaas negeren sommige ouders dat. Ja, smartphones helpen ons om contact op te nemen met onze vrienden en familie, maar het gebruik van deze apparaten kan u angstig en depressief maken. Beperk uw schermtijd en uw kinderen volgen uw voorbeeld. Simpel als dat.

Bronnen:

www.businessinsider.com
www.healthyandnaturalworld.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close