*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Je moet goed kauwen! Langzaam eten stimuleert namelijk gewichtsverlies. Lees hier waarom

0

Veel mensen werken hun maaltijden snel en slordig naar binnen. Echter zou goed kauwen en langzaam eten een veel slimmere benadering zijn. In feite hebben onderzoeken uitgewezen dat langzamer eten je voller laat voelen en gewichtsverlies stimuleert.

Met dit artikel gaan we op onderzoek uit wat de voordelen van langzamer eten zijn, zowel op gebied van gewichtsverlies als algemene gezondheid.

Te snel eten kan gewichtstoename veroorzaken
Mensen die zichzelf beschrijven als snelle eters zijn vaak zwaarder dan degenen die beweren dat ze langzaam eten (1, 2, 3, 4, 5). In feite is het zo dat snelle eters 115% meer kans hebben op overgewicht in vergelijking met langzame eters (3).

Ook komen ze elke zoveel tijd aan, wat gedeeltelijk door te snel eten en niet goed kauwen veroorzaakt kan worden. In een van de onderzoeken hebben onderzoekers meer dan 4,000 mannen en vrouwen van middelbare leeftijd ondervraagt over hoe snel ze hun maaltijden opeten.

Degenen die zeiden dat ze “erg snel” eten waren vaak zwaarder en vertelden dat ze vanaf hun 20e flink zijn aangekomen. Een ander onderzoek observeerde de gewichtsveranderingen van 529 mannen gedurende een periode van 8 jaar. Degenen die genoteerd stonden als “snelle” eters kwamen meer dan twee keer zo veel aan vergeleken de “langzame” of “gemiddelde” eters (6).

Conclusie: Onderzoeken wijzen uit dat mensen die sneller eten vaak zwaarder zijn en meer aankomen dan langzame eters.

Langzamer eten zorgt ervoor dat je minder eet
goed kauwen afvallenJe eetlust en calorie-inname wordt voor een groot deel geregeld door hormonen. Normaal gesproken zorgen je darmen ervoor dat na het eten het hormoon ghreline, die honger reguleert, wordt onderdrukt. Ook laten deze de anti-hongerhormonen cholecystokinine (CCK), peptide YY (PYY) en glucagon peptide-1 (GLP-1) vrijkomen (7).

Deze hormonen zenden een bericht naar de hersenen om ze te laten weten dat je hebt gegeten en dat de voedingsstoffen opgenomen worden.

Dit vermindert de eetlust en zorgt ervoor dat je je verzadigd voelt en stopt met eten. Interessant genoeg duurt dit proces ongeveer 20 minuten, wat betekent dat langzamer eten je hersenen de tijd geeft die ze nodig hebben om deze signalen te ontvangen.

Vind je dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te delen met je vrienden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close