Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Je trainingsroutine kan vervelend zijn voor je spijsvertering: hier is hoe dit te verhelpen

0

Trainen is een geweldige manier om uw gezondheid te behouden. Bepaalde soorten oefeningen kunnen echter uw spijsvertering beïnvloeden en aandoeningen zoals constipatie veroorzaken.

Hoe kan bewegen constipatie veroorzaken?

Spijsverteringsproblemen worden vaak veroorzaakt door uw dieet of een onderliggende aandoening. Maar wist u dat lichaamsbeweging ook constipatie kan veroorzaken?

Soms kan beweging je lichaam en zijn interne processen shockeren. Dit resulteert in spijsverteringsproblemen.

Als je te hard traint, kun je veel zweten. Dit kan leiden tot uitdroging, een factor die constipatie kan veroorzaken.

Je darmen kunnen ook worden beïnvloed door de intensiteit van je trainingen. Omdat er verschillende soorten en niveaus van lichaamsbeweging zijn, is het heel goed mogelijk dat trainen constipatie kan veroorzaken en dat consequent hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.

Wat is HIIT?

Intervaltraining met hoge intensiteit is populair bij gezondheidsfanaten omdat het niet teveel ruimte en tijd vereist, wat betekent dat HIIT zelfs thuis en in snelle bursts kan worden gedaan.

HIIT biedt ook veel gezondheidsvoordelen:

Hiermee kunt u uw trainingsroutine aanpassen.
Het kan je metabolisme stimuleren.
Het bevordert gewichtsverlies.
Het verbetert je hartgezondheid.
Het behoudt spiermassa tijdens gewichtsverlies.
HIIT kan echter zeer intens zijn voor beginners.

Dr. Robin Berzin, instructeur van het functionele voedingsprogramma bij Mind Body Green, legt uit dat het doen van HIIT-trainingen vaak van invloed is op de spijsvertering van mensen die graag sporten.

Berzin merkt op dat hoe je beweegt ook je spijsvertering kan beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld elke dag HIIT-trainingen doet, kan uw lichaam ernstig worden belast.

Je darmen moeten ontspannen zijn voordat deze kunnen bewegen. Maar als je de hele dag in een constante staat van stress bent, gevolgd door een HIIT-sessie, zullen je darmen niet genoeg tijd hebben om te ontspannen, te verteren en te bewegen.

HIIT is erg zwaar voor het lichaam. Hoewel dit je kracht en uithoudingsvermogen kan verbeteren, kan het ook je spijsvertering aanzienlijk beïnvloeden.

Als je een HIIT-beginner bent en incidentele sessies geen spijsverteringsproblemen veroorzaken, kun je je routine handhaven.

Als u echter merkt dat HIIT constipatie veroorzaakt, kan het aanbrengen van kleine wijzigingen uw situatie verbeteren.

Aanpak van HIIT-gerelateerde constipatie

Zodra je hebt bevestigd dat je HIIT-routine spijsverteringsproblemen veroorzaakt, pak je dit aan door over te schakelen naar een training met lage intensiteit. Herstellende lagere impact en trainingen met een lagere intensiteit helpen uw spijsverteringskanaal voldoende tijd te geven om te ontspannen en goed te bewegen.

Als u de HIIT-trainingen niet helemaal wilt stoppen, doe ze dan niet te dicht bij uw maaltijden. Als u een pauze neemt van HIIT, krijgt uw spijsvertering voldoende tijd om zijn werk te doen en constipatie te voorkomen.

Berzin beveelt aan om meer restauratieve oefeningen op te nemen, zoals Pilates, wandelen of yoga.

Yoga helpt je darmen in beweging te krijgen en verlicht constipatie. Sommige houdingen kunnen het spijsverteringskanaal masseren en ontlasting door de darmen helpen bewegen.

Houdingen waarbij de torso langdurig wordt gedraaid of de buikspieren worden gekraakt, zijn met name gunstig als u spijsverteringsproblemen heeft. Hier is een yogapose die je kunt proberen als je HIIT-gerelateerde constipatie hebt.

Rugligging

Deze draaiende houding helpt het spijsverteringskanaal te masseren en stimuleert de bloedtoevoer naar de buikspieren.

Ga plat op je rug liggen en breng je beide knieën naar je borst.
Strek je linkerbeen.
Terwijl je schouders tegen de vloer worden gedrukt, beweeg je je rechterknie over je lichaam naar links en kijk je naar rechts. Houd deze positie 20 ademhalingen vast en adem dan uit.
Herhaal hetzelfde proces aan de andere kant van je lichaam.

Alles wat teveel is, is slecht, inclusief lichaamsbeweging. Hoewel de voordelen van HIIT-oefeningen opwegen tegen de nadelen, is het het beste om trainingen met een lagere intensiteit in uw routine op te nemen om constipatie te voorkomen en uw spijsvertering te behouden.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Livestrong.com

Healthline.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close