Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Kan je lichaam in de ‘spaarstand’ terecht komen als je gaat lijnen?

0

Heeft je lichaam een ‘spaarstand’ die wordt ingeschakeld als je gaat lijnen? Veel lijners noemen die spaarstand als verklaren voor het feit dat hun pogingen om minder zwaar te worden geen vrucht dragen. De Volkskrant zocht het uit en het antwoord is: de spaarstand bestaat een beetje, maar hij verklaart niet waarom je niet afvalt.

Hij gaat namelijk pas aan als je wèl bent afgevallen. Om te beginnen  omdat iemand die minder weegt minder energie nodig heeft om haar/zijn lichtere lichaam mee te zeulen. Dat kan bij een vrouw die van 90 naar 80 kilo gaat zo 100 kilocalorieën per dag schelen, toch een beschuitje met hagelslag. En daarnaast wordt de kachel van het lichaam bij succesvolle lijners lager afgesteld. Adaptieve thermogenese heet dat verschijnsel. Maar ook dat heeft een beperkt effect. Voor wie 10 kilo is afgevallen gaat dat om 65 kilocalorie, volgens de wetenschappers die De Volkskrant sprak. Een half beschuitje met hagelslag dus.

Kortom: de spaarstand bestaat, maar hij verklaart niet waarom jij niet afvalt, want hij werkt pas (en beetje) als je fors bent afgevallen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close