*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Kan jij lang planken? Met deze variaties op planking krijg je buikspieren van staal!

0

We hebben je pas geleden de magie en kracht laten zien van planken. Als het goed is zijn we allemaal aan de uitdaging begonnen en kunnen we inmiddels meer dan 1 minuut planken. Om het een uitdaging te maken voor jezelf zijn hier nog 7 variaties om het planken moeilijk te maken. Zeg maar hallo tegen je buikspieren van staal!

Het gewone planken:
Dit is hoe je een juiste plank houding hebt: Je start in de push up positie maar buig dan je ellebogen en rust met je gewicht op je onderarmen in plaats van op je handen. Je lichaam moet een recht lijn zijn van je schouders tot je enkels. Span je buikspieren strak aan.

planken-2
Planken en push-ups:
Kom in plank positie (A). Druk je lichaam tot in de top positie van een pushup door je armen één voor één te strekken (B). Rust dan in deze positie (C), dan keer je de beweging om en ga terug naar je ellebogen. Dat is 1 push up

planken-3

Planken Jumping Jacks:
Start in de plank positie (A). Spring dan met beiden voeten tegelijkertijd naar de zijkant net zoals je een jumping Jack doet als je staat. Zorg ervoor dat je bovenlichaam niet draait maar stabiel blijft (B). Spring dan terug naar de begin positie.

planken-4
Planken met gestrekte arm:
Start in je plank positie (A). Hef en strek je rechterarm en houd het zo dat het parallel staat aan de rest van je lichaam (B). Ga daarna weer naar de start positie en doe hetzelfde met je linkerarm.

planken-5
Rollende Plank:
Begin in een plank positie (A). Draai dan naar de linkerkant en maak een side plank (B). Hou dit gedurende 10 seconden vast en draai dan naar de rechterkant en hou ook 10 seconden vast (C). Dat is een Rolling Plank.

planken-6
Side plank en roteren:
Til je lichaam op en doe de side plank, begin dan je rechterarm omhoog te doen recht boven je zodat je loodrecht met de vloer staat (A). Draai dan voorzichtig onder de romp en draai naar binnen over de vloer met dezelfde rechter arm (B). Intussen probeert je zoveel mogelijk je buikspieren aan te spannen. Breng je arm weer naar de uitgangspositie en herhaal dit. Na de herhaling kan je nu beginnen met de linkerkant.

planken-7
Planken en kikkerhouding:
Begin in de plank push up positie een loodrechte positie vanaf je schouders tot aan je enkels (A). Breng je rechtervoet naar voren en leg het naast je rechterhand ( of in ieder geval zo dichtbij mogelijk) (B)). Probeer recht te blijven en laat je heupen niet hangen of maak geen bolle rug. Breng u been weer terug in de startpositie en herhaal de oefening met je linkerbeen.

planken-8
Planken met yoga bal en voetenbank:
Plaats je onderarmen op een yogabal en je voeten op een bankje. Je lichaam moet een rechte lijn vormen van je schouders tot aan je enkels. Span je buikspieren goed aan zodat je in balans blijft en probeer dit 60 seconden vast te houden.

Dit zijn behoorlijk wat variaties die we kunnen toepassen op de plank oefening. Ik ben benieuwd of ze werken bij je en of je buikspieren van staal al hebt? Vergeet dit niet te delen met je vrienden!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close