*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Kokosolie gebruiken om af te vallen

0

Of u nu die laatste tien pond wilt laten vallen of gewoon het gewicht wilt behouden dat u heeft, kokosolie in uw dieet kan u helpen af ​​te vallen.

Nog niet zo lang geleden werd kokosolie niet begunstigd door gezondheidsdeskundigen vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten, maar het is sindsdien als gezonder beschouwd en kan in feite mensen met succes helpen een paar kilo’s af te werpen.

Kokosolie bestaat misschien voor 90% uit verzadigd vet, maar wetenschappers stellen dat het vet grotendeels bestaat uit laurinezuur, een verzadigd vetzuur met middellange ketens dat eigenlijk een beter effect op het hart heeft dan het andere verzadigde vetten.

Daarom heb je toestemming om kokosolie aan je dieet toe te voegen om de gezondheid te bevorderen en mogelijk ook een paar kilo te verliezen.

Een back-up van deze claims zijn rapporten uit landen als India en de Filippijnen, waarvan de voeding prominent kokosnoten en kokosproducten bevat. Burgers uit dergelijke landen hebben meestal minder gewichtsproblemen en hebben minimale hartziekten in vergelijking met individuen uit de ontwikkelde wereld.

Kokosolie verhoogt het metabolisme

Als het gaat om gewichtsverlies, is metabolisme een groot probleem, dus hoe sneller je je metabolisme op gang kunt krijgen, hoe meer calorieën je lichaam zal verbranden.

Kokosolie wordt als “thermogeen” beschouwd, wat in wezen betekent dat wanneer u het eet, dit de neiging heeft om de hoeveelheid vetverbranding in uw lichaam te verhogen, meer dan de andere oliën die u zou kunnen consumeren.

Eén studie met deelnemers die 1 tot 2 eetlepels middellange ketenvetten (in kokosolie) gebruikten, verbrandde zelfs 120 extra calorieën per dag. Dit is goed nieuws voor degenen die calorieën tellen om gewicht te verliezen.

In een andere studie kregen 31 mannen en vrouwen met overgewicht die probeerden af ​​te vallen, gedurende vier maanden elke dag een lepel kokos- of olijfolie om te zien welke olie, indien aanwezig, zou helpen bij het afvallen. De vrouwen consumeerden iets meer dan 1 eetlepel en de mannen consumeerden ongeveer twee eetlepels.

De studie toonde aan dat na vier maanden, degenen die de kokosolie consumeerden, gemiddeld 7 pond verloren, maar degenen die olijfolie consumeerden, verloren slechts 3 pond. De wetenschappers geloofden dat het verschil was dat het metabolisme van degenen die de kokosolie consumeerden veel meer toenamen dan degenen die olijfolie consumeerden.

Kokosolie gebruiken om af te vallen

Er zijn in wezen twee soorten kokosolie – maagdelijk en geraffineerd.

Virgin kokosolie (VCO), wordt gemaakt door vers kokosvlees, melk of melkresidu te persen.
Geraffineerde of RBD, olie wordt gemaakt van de kokosnootkopra of gedroogde pit en kan chemisch worden behandeld.
Kies maagdelijke kokosolie omdat deze zonder chemicaliën wordt bereid.

Om u te helpen wat af te vallen, kan kokosolie op verschillende manieren in de keuken worden gebruikt. Deze omvatten:

Notenpasta
Omdat noten zo gezond zijn voor je lichaam, kun je overwegen notenboter voor te bereiden op een goede gezondheid en gewichtsverlies. Maal hiervoor twee kopjes cashewnoten of amandelen met twee eetlepels kokosolie tot het mengsel glad en boterachtig is. Je kunt wat honing, gemalen koffie, kaneel of ahornsiroop toevoegen om meer smaak toe te voegen. Gebruik gerust notenboter op toast, Engelse muffins of bagels voor een heerlijk en gezond ontbijt.

Gebakken voedsel
Aangezien kokosolie onder hoge temperaturen kan worden gebruikt, kunt u het gebruiken om boter te vervangen bij het bakken van voedsel zoals koekjes, muffins, cakes en brownies. Kokosolie kan in bijna alle bakrecepten worden gebruikt om andere oliën (evenals boter) te vervangen. Om te bakken met kokosolie, vervang je andere olie door een verhouding van 1: 1 te gebruiken.

Geroosterde groenten
Groenten zoals courgette, bieten, zoete aardappelen en pompoen kunnen worden geborsteld met een mengsel van tijm, citroensap, kokosolie, zout en papier om ze een gewenste kokossmaak te geven. Ga je gang en bak ze met kokosolie of bestrijk ze ermee en kook ze op de grill. Er gaat niets boven gegrilde groenten!

Popcorn
Van kokosolie is bekend dat het maïskorrels mooi knalt wanneer het wordt gebruikt in plaats van normaal plantaardig vet. Houd af met de boter om uw gewichtsverlies regime te maximaliseren.

Smoothies
Je kunt kokosolie toevoegen aan je smoothies of andere dranken, zoals je ochtendkoffie.

Kokosolie toevoegen aan uw dagelijkse voeding – Algemene richtlijnen

Je zou kunnen grijpen naar je pot kokosolie en zien dat het is gestold. Dit komt omdat kokosolie meestal stolt bij 76 graden Fahrenheit. Het is volkomen veilig om kokosolie in vaste toestand te gebruiken, maar als u kokosolie wilt gebruiken om uw normale olie te vervangen, kunt u de pot in een heet waterbad dompelen voordat u deze gebruikt.

De beste tijd om kokosolie te consumeren is ongeveer een half uur voor de maaltijd, omdat kokosolie verzadigende effecten heeft waardoor je je voller voelt en dus helpt bij het afvallen.

Als je kokosolie per eetlepel wilt consumeren, is de aanbeveling om dagelijks maximaal 3 eetlepels per volwassene in te nemen.

Hoe zit het met de calorieën

Het is belangrijk om te weten dat kokosolie vet is – het bevat 9 calorieën per gram. Daarom moet je, als je een vaste hoeveelheid calorieën consumeert, rekening houden met de toegevoegde calorie-inname van de kokosolie. Maar de meeste mensen tellen geen calorieën en in deze gevallen zal het toevoegen van kokosolie aan uw dieet uw eetlust verminderen en waarschijnlijk ervoor zorgen dat u in plaats daarvan minder van andere voedingsmiddelen eet.

Probeer in plaats van kokosolie bovenop je andere kookvetten toe te voegen, een deel van je andere kookvetten te vervangen door kokosolie.

Bronnen:

www.ncbi.nlm.nih.gov
www.shape.com
www.sustainablebabysteps.com
www.thehealthyhomeeconomist.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close