*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Koolhydraatarme diëten verbeteren de bloedglucosecontrole voor mensen met diabetes type 1, blijkt uit onderzoek

0

Het volgen van een koolhydraatarm dieet kan mensen met type 1 diabetes ten goede komen. Dit dieet zou de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes, Obesity and Metabolism.

Type 1 diabetes, ook bekend als insuline-afhankelijke of juveniele diabetes, is een type diabetes waarbij de alvleesklier weinig tot geen insuline produceert. Insuline is een hormoon waarmee bloedsuiker de cellen in het lichaam kan binnendringen om te worden gebruikt voor energie. Zonder dit kan de bloedsuikerspiegel niet in cellen komen en zich ophopen in de bloedbaan, waardoor verhoogde bloedsuikerspiegels worden veroorzaakt. Deze aandoening treedt op als gevolg van een auto-immuunreactie die bètacellen in de pancreas beschadigt die insuline produceren. Type 1 diabetes komt minder vaak voor dan Type 2, bestaande uit slechts vijf procent van mensen met diabetes.

Voor de studie keken Deense onderzoekers hoe koolhydraatarme diëten mensen met type 1-diabetes konden helpen. Ze rekruteerden 10 mensen met de aandoening, die sensorgestuurde insulinepompen droegen en tijdens de studie individuele maaltijdplannen ontvingen. De koolhydraatinname van elke deelnemer werd gedurende de gehele studieperiode in de pomp ingevoerd.

Na de studieperiode van 12 weken ontdekten de onderzoekers dat deelnemers die 100 g koolhydraten per dag aten minder tijd doorbrachten met bloedsuikerspiegels onder 3,9 millimol per liter (mmol / L) vergeleken met degenen die elke dag 250 g aten. Degenen die een koolhydraatarm dieet volgden, ervoeren ook grotere gewichtsverminderingen. Deze resultaten suggereerden dat het beperken van de inname van koolhydraten tot slechts 100 g per dag kan leiden tot positieve effecten, zoals verminderde bloedsuikerspiegel, stabielere bloedsuikervariabiliteit en beter gewichtsbeheer.

De bevindingen ondersteunen ook het groeiende bewijs dat beperking van de inname van koolhydraten gunstig kan zijn voor mensen met diabetes. Het onthouden van het eten van zetmeelrijke koolhydraten zoals pasta en aardappelen kan bloedsuikerpieken en -druppels verminderen die meestal voorkomen bij een dieet met hogere koolhydraten.

Tips voor het volgen van een koolhydraatarm dieet

Het volgen van een koolhydraatarm dieet kan een uitdaging zijn, vooral aan het begin van het dieet. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Ken uw koolhydraatarme voedingsmiddelen – Als u weet welke voedingsmiddelen weinig koolhydraten bevatten, kunt u uw maaltijden plannen. Enkele voorbeelden zijn broccoli, bloemkool en groene bladgroenten; mager vlees zoals kipfilet, entrecote en varkensvlees; eieren en vis; noten en zaden; oliën zoals kokosolie en olijfolie; fruit zoals appels, bosbessen en aardbeien; en ongezoete zuivelproducten zoals gewone volle melk en yoghurt.

Ken het aantal koolhydraten en de portiegroottes van voedingsmiddelen – Koolhydraatarme voedingsmiddelen variëren in koolhydraten en voedingswaarde. Om deze reden is het belangrijk om voedingsmiddelen te kiezen die een lager aantal koolhydraten hebben maar een hoge voedingswaarde per portie.

Maaltijdplannen en maaltijdbereiding – Door een maaltijdplan te starten, kunt u voorkomen dat u ongezonde voedselkeuzes maakt en het dieet volgt. Na maaltijdplanning komt maaltijdbereiding. Deze oefening helpt je niet alleen gezonder te eten, het helpt je ook meer geld te besparen door geen onnodige etenswaren te kopen.

Neem snacks met weinig koolhydraten mee – Mogelijk moet u tussendoor een snack met weinig koolhydraten eten. Baby- of gewone wortels, kaas, een handvol noten, hardgekookte eieren en ongezoete yoghurt zijn enkele geweldige koolhydraatarme snacks.

Probeer koolhydraten fietsen – Weken van het volgen van een koolhydraatarm dieet kunnen leiden tot vetverbrandende plateaus. Koolhydraten fietsen, waarbij dagenlang koolhydraatarm voedsel wordt gegeten, gevolgd door één dag koolhydraatrijke maaltijden, kan het lichaam helpen vetverbrandende plateaus te vermijden.

Bronnen:

Diabetes.co.uk

CDC.gov

MedicalNewsToday.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close