Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Kun je dik maar fit zijn? Niet waarschijnlijk zegt deze studie

0

Mensen met overgewicht of obesitas zijn een beetje slecht geïnformeerd als ze geloven dat alleen omdat ze geen directe gezondheidsproblemen hebben, het betekent dat ze ‘dik maar fit’ kunnen zijn. Bovendien zetten ze zichzelf op voor gezondheidsproblemen door te geloven dat ze hetzelfde ziekterisico hebben als mensen met een gezond gewicht, suggereert een studie door wetenschappers van de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

Onderzoekers onderzochten de gezondheidsgegevens van ongeveer 3,5 miljoen mensen in het VK van 1995 tot 2015 die aan het begin van de studie geen hartaandoeningen hadden, en vervolgens gegroepeerd volgens de Body Mass Index (BMI) en of ze diabetes hadden, een hoge bloeddruk, of abnormale bloedvetwaarden.

Degenen met een hoge BMI maar geen andere gezondheidsproblemen werden gecategoriseerd als “metabolisch gezonde obesitas”, maar toch bleken ze een 50% verhoogd risico op hartaandoeningen te hebben, een 7% hoger risico op een beroerte of een hartaanval, en een 11% groter risico op het ontwikkelen van een slechte bloedsomloop in de ledematen.

Rishi Caleyachetty, Ph.D., co-auteur van de studie en een epidemioloog aan de universiteit, zei:

“Dit is de grootste prospectieve studie van de associatie tussen metabolisch obesitas voor de gezondheid en hart- en vaatziekten.”

“De prioriteit van gezondheidswerkers moet zijn om gewichtsverlies bij obese personen te bevorderen en te vergemakkelijken, ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van metabole afwijkingen. Op het bevolkingsniveau is zogenaamd metabolisch gezond obesitas geen onschuldige aandoening en misschien is het beter om deze term niet te gebruiken om een ​​persoon met obesitas te beschrijven, ongeacht hoeveel metabolische complicaties ze hebben. ”

De studie is in tegenspraak met onderzoek uit het verleden, dat heeft aangetoond dat metabolisch gezonde zwaarlijvige mensen niet de complicaties hebben die normaal worden geassocieerd met obesitas, waaronder hoge bloeddruk, diabetes of een slechte controle van de bloedsuikerspiegel.

Een eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek van het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam leek erop te wijzen dat obesitas niet noodzakelijk gelijk is aan een slechte gezondheid, en dat oefening het risico op een hartaanval of beroerte vermindert, ongeacht de BMI.

In diezelfde studie bleek echter dat als mensen een combinatie van obesitas en inactiviteit hadden, ze een derde meer kans hadden op een hartaanval of een beroerte.

Nu, in het licht van de bevindingen van de laatste studie, vragen onderzoekers om de term “metabolisch gezonde obesitas” te veranderen.

Op dit moment is in Amerika meer dan een derde van de volwassenen zwaarlijvig, aldus de CDC. Geen enkele staat in de unie heeft een overgewicht van minder dan 20%.

Bronnen:

Men’s Fitness

New York Post

Express

Drexel Medicine

Population Reference Bureau

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close