Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Kurkuma Gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten en de bloeddruk te verlagen (gemakkelijk te maken)

0

Kurkuma en gember worden al sinds de oudheid gebruikt. Beide kruiden hebben een sterke ontstekingsremmende werking en u kunt ze gebruiken om uw pijn en vele gezondheidsproblemen te verlichten. Wanneer gecombineerd, doen kurkuma en gember wonderen voor je lichaam.

Ontsteking als onderliggende oorzaak van vele ziekten

Ontsteking helpt het lichaam om een ​​gezond evenwicht te creëren. Chronische ontstekingen kunnen echter leiden tot ernstige ziekten, zoals kanker, hartaandoeningen, diabetes, artritis en depressie. Kurkuma heeft een ongelooflijk ontstekingsremmend effect en je kunt het gebruiken om je gezondheid op een optimaal niveau te houden.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma thee

Curcumine geeft kurkuma kleur en helende kracht. Volgens Herbal Medicine verlicht kurkuma gas en optimaliseert de leverfunctie. U kunt het gebruiken om gewrichtsontsteking, reumatoïde artritis, chronische problemen met de spijsvertering en buikpijn te verminderen.

Helaas kan het lichaam zelf curcumine niet goed opnemen. Combineer het met zwarte peper om de biobeschikbaarheid te vergroten. Piperine in zwarte peper verhoogt de absorptiegraad van curcumine met 2000 procent.

Gezondheidsvoordelen van gemberthee

Gember verlicht pijn en vermindert ontstekingen zoals bevestigd in het boek Kruidengeneeskunde. Geloof het of niet, het is net zo effectief als ibuprofen. U kunt het gebruiken om artritis-gerelateerde pijn, reuma, osteoartritis, misselijkheid, maagkrampen en cardiovasculaire problemen te behandelen.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma en gemberthee

Ontstekingsremmend effect
Volgens het tijdschrift Advances in Pharmacological Studies, is kurkuma-extract gebruikt bij de behandeling van gezwollen gewrichten, indigestie, prikkelbare darm syndroom en reumatoïde artritis.

Gember heeft een soortgelijk effect als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen als het gaat om het verlichten van pijn en het verminderen van ontstekingen. Het goede deel komt wanneer je je realiseert dat gember bijna geen bijwerkingen heeft.

Hersenen gezondheid
Dankzij hun antioxiderende werking verbeteren kurkuma en gember de cognitieve kracht en voorkomen / behandelen ze neurologische aandoeningen.
Gember bevat 6-shogaol, een verbinding die dit kruid zijn ontstekingsremmende kracht geeft. Gebruik het om geheugenstoornissen te verminderen en de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie te verlichten.

Kurkuma heeft een positief neuro-effect op patiënten met dementie.

Spijsvertering
Een onderzoek van 2008 bevestigde dat gember een uitstekend effect op het maag-darmkanaal heeft. Het bevordert de spijsvertering en vermindert ontstekingen. Gember wordt ook gebruikt bij de behandeling van misselijkheid en darmen.

Kurkuma kan worden gebruikt als een effectief middel tegen prikkelbare darmaandoeningen, indigestie, maagzweren, gastro-oesofageale refluxziekte en de ziekte van Crohn.

Hartgezondheid en bloeddruk
Volgens het International Journal of Cardiology verlaagt het curcumine-extract het risico op bloedstolsels en voorkomt het een onregelmatige hartslag.

Gember verlaagt de bloeddruk en voorkomt hartkloppingen.

Bloedcirculatie
Het tijdschrift Current Cardiology Reviews meldde dat gember de doorbloeding en andere cardiovasculaire problemen stimuleert. Curcumine voorkomt ook oxidatieve stress.

Cholesterolproblemen
Combineer gember en kurkuma om je cholesterolgehalte te verlagen en hart-en vaatziekten en een hartaanval te voorkomen.

Dit krachtige duo kan je immuniteit ook verbeteren en je helpen kanker te voorkomen en te behandelen. Volgens het tijdschrift Molecules kan curcumine initiatie, progressie en metastase onderdrukken.

U kunt deze combinatie gebruiken om diabetesklachten te beheersen, een gezond gewichtsverliesproces te bevorderen en depressie te behandelen.

Recept voor kurkuma en gemberthee

ingrediënten:

1 theelepel. verse gember of 1/3 theelepel. gedroogde kurkuma
1 theelepel. verse kurkuma wortel of 1/3 theelepel. gedroogde kurkuma
¼ theelepel. zwarte peper
Ruwe honing en een schijfje citroen

bereiding:

Breng eerst een kopje water aan de kook. Schakel het vuur uit en voeg je specerijen toe. Laat 5 minuten lang staan ​​en vergeet niet het deksel op te zetten. Zeef en zoeten met honing. Voeg je zwarte peper en citroen toe.

Voorzichtigheid

Vermijd gember en kurkuma in een van de volgende gevallen:

U neemt bloedverdunners (geneesmiddelen die bloedstolsels voorkomen)
U gebruikt diabetesmedicatie
U neemt medicijnen voor hypertensie
Je hebt te maken met galstenen en nierstenen
Het gebruik van grote hoeveelheden kurkuma en gember is niet veilig voor zwangere vrouwen en zogende moeders.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close