Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Laat eten, maakt niet dik

0

“Eet niet zo laat, want dat maakt dik.” Wie kent deze goede raad niet? Maar is dat wel waar? Het King’s College in Londen wilde er het fijne van weten en deed onderzoek onder 1620 kinderen van 4 tot 18 jaar oud. Ze constateerden dat kinderen en jongeren die ’s avonds laat nog eten, geen verhoogd risico op overgewicht hebben. Het komt er veel meer op aan “wat” en “hoeveel” we eten.

Is tijdstip avondeten van invloed op gewicht?

De wetenschappers legden van 2008 tot 2012 diverse onderzoeksgegevens van jongens en meisjes vast. Op basis van lichaamsgewicht, lengte, leeftijd en geslacht werd de body-mass-index (BMI) berekend en het gewicht te bepaald. De jonge proefpersonen dan wel hun ouders, vulden elk jaar een voedingsprotocol in voor vier opeenvolgende dagen. Aan de hand daarvan werd de dagelijkse energie- en voedingsopname alsook het gebruikelijke tijdstip van het avondeten (vóór of ná 20.00 uur) bepaald.

Geen hoger risico op overgewicht door laat eten

Eerdere onderzoeken deden vermoeden dat het moment van de voedselinname ons bioritme en dus ook het stofwisselingsproces zou beïnvloeden. Dat zou ook voor de beheersing van het gewicht van belang zijn. Bovengenoemd onderzoek in Londen echter, liet zien dat kinderen en tieners die tussen 20.00 en 22.00  uur aten, geen hoger risico op overgewicht hadden dan leeftijdsgenoten die het avondeten vóór 20.00 uur gebruikten. En ook hetenergieverbruik week niet eçht af afhankelijk van het moment van eten.

Eén voorbehoud: maar weinig kinderen eten laat

Wat de kwaliteit van de voeding betreft, waren er geringe verschillen, die echter niet wezenlijk waren:

  • zo namen jongetjes van 4 tot 10 jaar door laat avondeten, verdeeld over de dag, een beetje meer eiwit op;
  • en meisjes van 11 tot 18 jaar namen minder koolhydraten op.

Overigens at maar een beperkt aantal kinderen na 20.00 uur, wat de resultaten mogelijk kan hebben beïnvloed. Met mogelijke andere factoren die van invloed konden zijn op het gewicht, zoals het weglaten van het ontbijt, lichamelijke activiteit en slaapduur, werd geen rekening gehouden.

Wat we eten en hoeveel, is veel belangrijker dat het tijdstip

Veel belangrijker dan het tijdstip van de maaltijden, is de hoeveelheid opgenomen energie gedurende de dag. Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Wie veel snacks eet, verliest gemakkelijk het overzicht, en dat kan tot uitdrukking komen op de weegschaal. Met vaste geplande maaltijden, is het gemakkelijker om de juiste voeding en redelijke porties te selecteren. Naast een uitgebalanceerd dieet, hebben kinderen veel beweging en voldoende slaap nodig om fit te zijn en een gezond lichaamsgewicht te behouden.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close