Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Last van je knieën? Deze 5 oefeningen zullen ervoor zorgen dat je knieën sterker worden!

0

De knieën zijn een essentieel onderdeel van je lichaam. Ze zorgen voor ondersteuning van het lichaam en zorgen ervoor dat je kunt bewegen. Op het moment dat je hier een blessure oploopt, zul je moeite ervaren met lopen, bewegen, rennen en andere alledaagse activiteiten.

De volgende oefeningen zullen ervoor zorgen dat de pijn in de knieën minder wordt. Verder heb je hier ook helemaal geen dure apparaten voor nodig!

1. Wall slides.

01

Je begint met rechtop staan, met je rug tegen de muur. Dan buig je je knieën en zak je langzaam langs de muur. Kom nu weer langzaam terug naar de start positie, en herhaal dit 5-10 keer. Het is belangrijk bij deze oefening dat je je armen boven je hoofd houd, en dat je voeten en benen parallel gepositioneerd staan.

2. Step-ups.

02

Stap met 1 voet op een bank, trap of een kleine tafel. Zet je voet erop, en strek je knie, en stap weer terug. Doe dit een paar keer en wissel van voet.

3. Bent-leg raises.

03

Ga op een stoel zitten. Strek vervolgens 1 been in de lucht. Houd dit been recht voor 1 minuut ongeveer. Buig de knie vervolgens een beetje, waarbij de voet nog steeds van de grond af is, en houd deze positie vast voor 30 seconden. Als je hiermee klaar bent, kun je terug gaan naar de start positie. Herhaal deze oefening 4 keer per been.

4. Straight-leg lifts.

4-2

Ga op je rug liggen. Buig 1 knie en zorg ervoor dat je andere knie op de grond ligt. Span vervolgens je spieren aan, en zorg ervoor dat de knie die op de grond ligt van de grond af komt. Houd deze positie vervolgens voor 5 seconden vast, en laat het been vervolgens rustig zakken. Als je hiermee klaar bent dan is het volgende been aan de beurt.

5. Hamstring curls.

05

Houd de achterkant van een stoel vast. Beweeg vervolgens 1 voet naar achteren, en houd dit 5 minuten vast. Laat dan langzaam je voet zakken, en doe vervolgens het andere been.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close