Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


LET OP: 11 dingen die je nog niet wist over suikervrije frisdrank. Dit is verbazingwekkend!

0

Ik drink suikervrije frisdrank, dus ik ben goed bezig, denk je? Think again. Deze 11 weetjes over light frisdranken doen je in de toekomst misschien net iets vaker naar een glas water grijpen.

Gezonde dranken naast water zijn zeldzaam
Helaas zet de obesitascrisis in de wereld nog steeds voort. Dit komt niet alleen door de inname van slechte voeding. Ook frisdranken spelen hier een belangrijke rol in. Het hoofdingrediënt die je dik maakt in de frisdranken is suiker. Zo bevat een liter fles Coca-Cola wel 26 theelepels suiker. Gezonde frisdrank bestaat niet. Ook al zit er aspartaam in. Suikervrije frisdranken blijken uit onderzoek, via een omweg, ook dik te maken.

1. Light of niet: beide frisdrankvarianten bevatten fosforzuur, een regelrechte aanslag op je tanden. Het duurt slechts 10 minuten voor het fosforzuur het glazuur van je tanden aantast.

2. Het verschil tussen Cola-Cola Light en Coca-Cola Zero bestaat wel degelijk, en heeft alles te maken met de smaakbasis. Beide varianten bevatten geen suiker en gebruiken dezelfde zoetstoffen, maar Zero heeft tot doel om meer zoals gewone Cola te smaken, terwijl Light zijn eigen uitgesproken smaak heeft.

3. Light frisdranken hebben een pH-waarde van 3.2, wat zoveel wil zeggen als: een heel hoge zuurtegraad. Ter vergelijking: zuren in batterijen hebben een pH van 1, water heeft een pH van 7.

4. Een blikje gewone frisdrank zinkt in het water, terwijl light-varianten drijven. De suiker in “gewone” frisdranken zorgt voor een dichtere substantie, waardoor die blikjes naar de bodem zinken.

5. De hoge zuurtegraad in (light) frisdranken kan je eigen pH-waarden in de war sturen, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

6. Aspartaam, de zoetstof die gebruikt wordt om suiker te vervangen in light frisdranken, is 200 keer zoeter dan suiker. Daarom wordt maar een heel kleine hoeveelheid per portie gebruikt.

7. Voedingsdeskundigen waarschuwen ervoor dat artificiële zoetstoffen insulinekunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in ‘vetopslag-modus’ zet en je dus bij komt.

8. Light frisdranken zijn vaak geen aangepaste recepten van de originele frisdrank, maar meestal een totaal andere recepten met een compleet andere formule.

9. Na het drinken van een light frisdrank kan je lichaam nog steeds verlangen naar de “echte” suiker die het nog niet gekregen heeft. Dat leidt dan weer tot het kiezen voor andere suikerrijke snacks.

10. Voor Cola Light op de markt werd gebracht, werd het aan maar liefst 450 testenonderworpen, om zeker te zijn dat het bij de standaarden van het bedrijf zou passen.

11. Een grote koffie van Starbucks bevat 4 à 5 keer meer cafeïne dan een blikje Cola Light.

Deel dit bericht met al je vrienden zodat ook zij alles over suikervrije frisdranken omen te weten.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close