Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Maaltijden en niet-vasten kunnen een belangrijke reden zijn dat u geen vet verliest

0

Jaren geleden, als een persoon lange tijd niet had gegeten om af te vallen, zou het werken, maar een veelgehoorde reactie van leeftijdsgenoten zou kunnen zijn: “Ja, maar je hebt het op de ongezonde manier gedaan.” mensen zijn zich ervan bewust dat caloriebeperking en vasten eigenlijk een geweldige, veilige, gezonde en effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en vet van je lichaam af te voeren.

In lekentermen, wanneer je vast, raakt je lichaam zonder glycogeen (suiker) reserves, en wanneer dat gebeurt, schakelt het over naar de vetverbrandingsmodus. Vasten wordt nu erkend als een effectief hulpmiddel om stamcellen te regenereren, kankercellen te doden, beschadigd DNA te repareren en tal van ouderdomsziekten zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer af te weren en te behandelen. Het is zelfs bekend dat het type 2 diabetes volledig omkeert. Elke afzonderlijke studie die de nuchtere of caloriebeperking in levende organismen heeft onderzocht, heeft enorme biologische effecten aangetoond. Onze biologie is er duidelijk op gebouwd en de ouden wisten zeker waar ze het over hadden. De moderne wetenschap heeft dit zelfs bevestigd.

We hebben niet veel te horen gekregen van de reguliere medische industrie over vasten, en het antwoord daarop is eenvoudig, het is omdat er geen geld aan te verdienen is. De wetenschap wordt pas populair als er bijvoorbeeld een pil wordt ontwikkeld die de effecten van vasten nabootst. Dat zou jammer zijn.

Langdurig vasten en periodiek vasten zijn wederom geweldige manieren om vet te verbranden en gewicht te verliezen, maar dat is alleen effectief als uw eetperioden gezond zijn. Naar mijn mening is vasten in combinatie met heel voedsel, een plantaardig dieet wat mensen moeten doen als ze hun gezondheid willen optimaliseren, en er is een enorme hoeveelheid wetenschap om dat te ondersteunen.

Een geweldige plek om je onderzoek te starten is bij The Intensive Dietary Management. Naast het doorzoeken van alle peer-reviewed literatuur die online beschikbaar is over vasten en caloriebeperking, is deze blog een geweldige bron, die voornamelijk is geschreven door Dr. Jason Fung, een in Toronto gevestigde nefroloog die vasten gebruikt om zijn diabetes patiënten te behandelen.

Op zijn blog kwam ik wat informatie tegen die laat zien hoe belangrijk de tijden zijn die we kiezen om te eten als je vet wilt verminderen en / of wilt afvallen.

Hij wijst op een interessante studie van Satchin Panda, een professor aan het Salk-instituut. De studie onderzocht huidig ​​eten bijgehouden via een smartphone-app.

De 10% van de mensen die het minst vaak aten, aten 3,3 keer per dag. Dat wil zeggen dat 90% van de mensen meer dan 3,3 keer per dag at. De top 10% van de mensen at 10 keer per dag verbazingwekkend. In wezen begonnen we te eten zodra we opstonden en stopten niet voordat we naar bed gingen.

De mediane dagelijkse duur van de inname (de hoeveelheid tijd die mensen doorbrachten met eten) was 14,75 uur per dag. Dat wil zeggen, als je om 8 uur ’s ochtends ging ontbijten, stopte je gemiddeld pas om 10:45 uur met eten! De enige keer dat mensen stopten met eten was tijdens het slapen. Dit staat in contrast met een stijl van eten uit de jaren 1970 om 8 uur ’s ochtends ontbijt en diner om 18 uur’ s avonds, wat een ruwe duur van slechts 10 uur geeft. Het ‘feedogram’ laat pas na 23.00 uur eten zien. Er was ook een merkbare voorkeur voor eten ’s avonds laat, omdat veel mensen’ s ochtends geen honger hebben. Naar schatting 25% van de calorieën wordt vóór de middag ingenomen, maar 35% na 18.00 uur.

Toen die mensen met overgewicht die meer dan 14 uur per dag aten gewoon de instructie kregen om hun eettijd te verkorten tot slechts 10-11 uur, verloren ze gewicht (gemiddeld 7,2 pond) en voelden ze zich beter, hoewel ze niet werden geïnstrueerd om openlijk te veranderen wat ze aten, alleen als ze aten.

Het circadiane ritme lijkt erop te wijzen dat eten ’s avonds laat niet goed is voor gewichtsverlies, omdat overmatige insuline de belangrijkste oorzaak is van obesitas, en hetzelfde eten vroeg op de dag of laat in de nacht verschillende insuline-effecten hebben. Je kunt hier meer leren over het circadiane ritme van het vasten.

U kunt hier enkele strategieën vinden om dit soort tijdgebonden eten te volgen, en zoals Dr. Fung vermeldt:

Het kostte de deelnemers gemiddeld 12 dagen om zich aan deze manier van eten aan te passen, het kan tot 3 of 4 weken duren om zich aan te passen. De meesten vonden de vastenperiode relatief eenvoudig, maar moeilijker aan te passen aan de tijdsbeperking.

Dit is slechts een korte beschrijving van het vasten en het belang met betrekking tot het tijdstip van de dag dat je eet als je probeert af te vallen en vet van je lichaam af te voeren. Volg de links in het artikel voor meer informatie en advies. We hebben een aantal artikelen op onze website gepubliceerd over vasten en veel wetenschap aangehaald, dus voel je vrij om daar doorheen te bladeren. Sommige van die artikelen zijn ook eerder in dit artikel gekoppeld. Het is niet zo eenvoudig, maar als je je gezondheid wilt verbeteren en gewicht wilt verliezen, is vasten in combinatie met een gezond dieet en misschien wat tijdgebonden eten een gegarandeerde manier om dit te doen.

Bronnen:

Collective Evolution

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close