*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Makkelijker afvallen met kaas, wijn en chocolade

0

Goed nieuws voor lekkerbekken. Je zal makkelijker afvallen met het met mate eten van kaas en chocolade en met het drinken van… wijn.

Dat is alvast de mening van Tim Spector, professor in genetische epidemiologie aan King’s College in Londen en de auteur van The Diet Myth. Hij beweert dat er één belangrijke factor is die heel veel diëten vergeten: de bacteriën in de darmen. Twee kilo darmbacteriën Op London Thinksverduidelijkte Spector dat iedereen bijna twee kilogram bacteriën heeft in zijn darmen heeft. Die microbes hebben een invloed op hoe we voedsel verwerken en bijgevolg ook op het gewicht. Die micro-organismes goed verzorgen, is volgens Spector dus erg belangrijk.Voeding rijk aan polyfenolen

Om dat te bereiken, geeft Spector dieetadvies dat indruist tegen de ‘traditionele’ voorschriften. Zo raadt hij chocolade, koffie en wijn aan. Deze drie producten bevatten polyfenolen, een soort anti-oxidant waarmee de microbes zich voeden. Dat stelt hen in staat om zich voort te planten.

Flavonoïden

Wijn en chocolade met een hoog cacaogehalte bevatten bijvoorbeeld flavonoïden. Uit onderzoek op 2.000 tweelingen blijkt dat mensen met meer flavonoïden in hun bloed doorgaans gezonder zijn: Ze wegen minder, hebben betere aders, sterkere beenderen, een lagere bloeddruk en lopen bovendien minder risico op diabetes.

Goede darmbacterieën

Spector beweert daarnaast dat niet gepasteuriseerde kaas ook een heilzame werking heeft op de darmen. Rauwmelkse kazen zoals roquefort of camembert zitten bomvol microbes, waaronder bacteriën, gisten en schimmels. Die dragen bij aan de diversiteit in de darmen, wat volgens Spector gewicht doet verliezen en de kans op ziektes verkleint.

Gevarieerd eetpatroon

Natuurlijk vormen een glas wijn, een blok kaas en een reep chocolade geen gezond dieet. Spector pleit voor een gevarieerd eetpatroon, waarbij gezonde bacteriën en polyfenolen een belangrijke rol krijgen. Diëten die voedingsgroepen laten vallen of verwerkte voedingsstoffen zijn volgens de professor nefast voor de darmen en dus te mijden.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close