*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Mediterraanse keuken beste manier om af te vallen

0

Mediterraanse keuken is met voorsprong de beste manier om makkelijker af te vallen. Tot dat besluit kwamen de wetenschappers aan de befaamde Harvard universiteit. Vergeet voortaan dus Atkins, Cambridge en Paleo, en ga met de mediterraanse keuken je overgewicht te lijf.

De Mediterraanse keuken wordt al enkele jaren naar voor geschoven als een erg gezonde levenswijze, maar Harvard kon nu ook wetenschappelijk bewijzen dat dit de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen.

Uit vijf medische studies met in totaal 998 proefpersonen bleek dat mensen die het Mediterraanse dieet volgen na een jaar 5 tot 10 kilogram lichter wogen. Ze scoren daarmee beter dan mensen die een dieet volgen met weinig koolhydraten of weinig vetten.

Het Mediterraanse dieet is eigenlijk niet echt een dieet, maar eerder een levenswijze. De maaltijden bestaan uit veel fruit, groenten, granen, olijfolie en bonen. Vlees, zuivel en eieren worden minder gegeten. Naast goed voor de lijn is het ook zeer goed voor je cardiovasculaire gezondheid, je ogen en je breinfunctie, wat het volgens Harvard hét dieet bij uitstek maakt.

Senioren met een mediterraans voedingspatroon twee jaar langer leven.

Het mediterraans dieet heeft vooral een gunstige invloed op ons cholesterolgehalte. Het verlaagt ongezonde LDL- cholesterol en zorgt voor meer gezonde HDH cholesterol. In het mediterraans dieet komen dagelijks zowat alle soorten vis, groenten, fruit, graanproducten, peulvruchten, noten, olijfolie en… één glaasje (rode) wijn op tafel. Vlees staat nauwelijks op het menu.

De basis van van het Mediterraans dieet

Dit mediterraans dieet is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Uit landen zoals Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en Zuid- Frankrijk. Het dieet vertoont grote verschillen per regio. In de mediterraanse keuken geeft men de voorkeur aan de versheid en de kwaliteit van de in hoofdzaak streekproducten.

De basis van het mediterraanse dieet:

  • Vlees: uitsluitend magere vleessoorten, maar die worden slechts sporadisch op het menu geplaatst
  • Vis: vette vis als zalm, tonijn, sardines, forel, garnalen, schaal- en schelpdieren komen in de landen langs de Middellandse Zee dagelijks op tafel
  • Groenten: uitsluitend verse en vooral rauwe groenten, aubergines aubergines, aubergines, courgettes, artisjok, knoflook, tomaten, uitjes, allerlei peulvruchten als kikkererwten en linzen en witte bonen
  • Kruiden: peterselie, basilicum, saffraan, tijm, en laurier
  • Olijfolie
  • Deegwaren: pasta en volkoren rijst
  • Dessert: vooral veel vers fruit en yoghurt.

Het mediterraans dieet en het Dikke buik syndroom

Het mediterraans dieet is niet alleen doeltreffend tegen overgewicht, maar zeker ook tegen het dikke buiksyndroom.Won je de laatste maanden opvallend veel gewicht, en is zowel je cholesterolgehalte als je bloedsuikerspiegel te hoog, dan is de kans groot dat je aan het metabool of dikke buik syndroom lijdt.

Een dikke buik is één van de belangrijkste symptomen van het metabool syndroom, in vele gevallen verantwoordelijk voor levensbedreigende hart- en vaatziekten.

Voedingsdeskundigen hechten daarom veel meer belang aan je buikomtrek dan aan je BMI- cijfer. Men spreekt ook van het dikke buiksyndroom vanaf een buikomtrek van 102 cm bij mannen en 88 bij de vrouwen, en een te hoge concentratie trygliceride.

  • Reuma, artrose en artritis: het mediterraans dieet is ook aan te raden bij allerlei gewrichtsaandoeningen als reuma, artritis en artrose. Dat is het gevolg van de dagelijkse consumptie van rode wijn. Deze is rijk aan polyfenolen, een stof met ontstekingsremmende eigenschappen

Bron: Je Gezond Gewicht

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close