*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Mensen die een groot ontbijt eten, kunnen twee keer zoveel calorieën verbranden

0

Een groot ontbijt eten in plaats van een groot diner kan obesitas en hoge bloedsuikerspiegel voorkomen, volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism van de Endocrine Society.

Ons lichaam verbruikt energie wanneer we voedsel verteren voor de opname, vertering, transport en opslag van voedingsstoffen. Dit proces, bekend als dieet-geïnduceerde thermogenese (DIT), is een maat voor hoe goed onze stofwisseling werkt en kan verschillen, afhankelijk van de maaltijd.

“Onze resultaten tonen aan dat een maaltijd die als ontbijt wordt gegeten, ongeacht de hoeveelheid calorieën die het bevat, tweemaal zo hoge dieetgeïnduceerde thermogenese veroorzaakt als dezelfde maaltijd die tijdens het avondmaal wordt geconsumeerd,” zei Juliane Richter, M.Sc. , Ph.D., van de Universiteit van Lübeck in Duitsland. “Deze bevinding is belangrijk voor alle mensen, omdat het de waarde onderstreept van voldoende eten bij het ontbijt.”

De onderzoekers voerden een driedaags laboratoriumonderzoek uit bij 16 mannen die een caloriearm ontbijt en een diner met veel calorieën consumeerden, en vice versa in een tweede ronde. Ze vonden dat identiek calorieverbruik ’s ochtends tot 2,5 keer hogere DIT leidde dan’ s avonds na maaltijden met veel calorieën en weinig calorieën. De door voedsel geïnduceerde stijging van de bloedsuikerspiegel en insuline concentraties was na het ontbijt verminderd in vergelijking met het avondeten. De resultaten tonen ook aan dat het eten van een caloriearm ontbijt de eetlust verhoogde, specifiek voor snoep.

“We raden aan dat patiënten met obesitas en gezonde mensen een groot ontbijt eten in plaats van een groot diner om het lichaamsgewicht te verminderen en metabole ziekten te voorkomen,” zei Richter.

Bronnen:

The Endocrine Society

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close