*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Met jezelf praten kan je hersenen verbeteren

0

We hebben allemaal die mensen gezien die met zichzelf in de supermarkt praten of op straat lopen, in feite zijn sommigen van jullie die dit lezen misschien wel die mensen. We praten de hele dag met onszelf op de een of andere manier, maar niet iedereen doet het hardop. Live Science gelooft eigenlijk dat praten met jezelf – hardop, je denken en je perceptie ten goede kan komen. Hier zijn vijf theorieën over hoe praten met jezelf je dagelijks leven ten goede kan komen.

1. ORGANISATIE VAN UW GEDACHTEN

Soms is het moeilijk om de duizenden gedachten die door je hoofd gaan tegelijk te beheersen. Je kunt echter niet zoveel gedachten tegelijk uitspreken. Als u zich concentreert op het hardop zeggen van uw gedachten, kunt u zich daarop richten. Je kunt je gedachten zelfs meer duidelijkheid geven als je ze hardop zegt, wat je kan helpen belangrijke beslissingen te nemen.

2. VERBETER GEHEUGEN

Hoe vaak heb je bij jezelf gedacht dat je moet onthouden om iets te doen als je thuiskomt? Als je eenmaal thuis bent, weet je nog dat je iets moet doen, maar niet weet wat het is. Probeer je herinnering hardop uit te spreken. Beter nog, vraag iemand anders om u op een bepaald tijdstip te herinneren. Meestal heb je zelfs hun herinnering niet nodig omdat je het beter kunt onthouden, omdat je het zelf hebt horen zeggen.

3. MAAK UW HERSENEN EFFICIËNTER

Studies hebben aangetoond dat praten tegen jezelf je duidelijker en sneller kan laten denken. Als u iets zoekt in de winkel of in uw huis, kunt u het misschien sneller vinden als u de naam van het object hardop zegt terwijl u ernaar zoekt. Misschien kom je erachter dat je op deze manier dingen sneller kunt vinden.

4. MEER INFORMATIE OVER JEZELF

Het is verbazingwekkend wat je over jezelf kunt leren als je soms hardop praat. Soms kunnen je gedachten zo hard door je hoofd racen dat je niet weet wat je denkt. Als je aan een bepaalde situatie denkt, probeer het dan hardop met jezelf te bespreken. Je zou een aantal schokkende realisaties over jezelf kunnen ontdekken als je dat doet.

5. BEREIK UW DOELSTELLINGEN

Het is al moeilijk genoeg om een ​​lijst met doelen te maken en ze dagelijks te lezen, maar wil je nu dat ik ze hardop zeg? Het antwoord is ja, maar alleen als je echt je doelen wilt bereiken. Het uitspreken van je doelen geeft je meer vertrouwen om ze te bereiken, en het helpt je om in perspectief te plaatsen wat je moet doen om die doelen te bereiken. Je moet lasergericht zijn wanneer je je doelen probeert te bereiken, dus waarom zou je negatieve gedachten je in de weg laten lopen? Spreek ze dagelijks meerdere keren hardop uit en uw beeld van het bereiken van de doelen wordt duidelijker.

Er zijn veel gekke mensen op de wereld, maar mensen die hardop tegen zichzelf praten, zitten niet in die groep. Maak je geen zorgen als je rare blikken van mensen krijgt als je in het openbaar tegen jezelf praat. Die mensen realiseren zich gewoon niet wat ze missen. Welke andere dingen heb je over jezelf ontdekt, gewoon door hardop tegen jezelf te praten?

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close