*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Motivatie nodig? Nog een reden waarom sport goed voor je is

0

Sporten is goed voor lichaam en geest, maar ook voor ons geheugen blijkt lichaamsbeweging een echte opkikker te zijn. Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat regelmatig sporten het achteruitgaan van je geheugen met maar liefst 10 jaar kan vertragen.

Een verband tussen lichaamsbeweging en het geheugen werd al eerder gelegd, maar nu zijn wetenschappers van de University of Miami er ook in geslaagd om er concrete cijfers op te kleven. De onderzoekers vroegen aan 1.228 mannen en vrouwen van verschillende etnische achtergronden om hun bewegings- en sportgewoonten nauwgezet bij te houden. Daarnaast kregen ze vragen te beantwoorden die hun cognitieve functies testten, zoals geheugen, organisatie, logisch denken en denksnelheid. Vijf jaar later werden bij de helft van de groep dezelfde testen opnieuw afgenomen.

10 jaar vertraging

De proefpersonen die meer aan lichaamsbeweging deden, scoorden hoger op de cognitieve proeven. Dat bleek vooral het geval te zijn op vlak van denksnelheid en het onthouden van gebeurtenissen uit het verleden. Omgekeerd bleek ook dat de groep mensen die minder aan lichaamsbeweging deed, een duidelijke achteruitgang vertoonde in het uitvoeren van cognitieve proeven dan de actieve groep. Die verslechtering bleek het equivalent te zijn van een “normale” achteruitgang die ongeveer 10 jaar duurt.

Bloeddoorstroming naar de hersenen

Het verschil bleef ook behouden als de wetenschappers op zoek gingen naar andere factoren die het geheugen zouden kunnen schaden, zoals roken, alcoholgebruik, hoge bloeddruk en BMI. Hierdoor suggereren de wetenschappers dat lichaamsbeweging de bloeddoorstroming naar de hersenen stimuleert, waardoor zelfs bij mensen met een hoge bloeddruk of obesitas de cognitieve functies optimaal behouden blijven. Geheugenverlies tegenhouden of dratisch vertragen kunnen we niet, maar sporten kan wel een goed hulpmiddel zijn om helder van geest te blijven. Waar wacht je nog op?

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close