*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Natuurlijk afvallen: 8 afslanktoppers uit de natuur

0

We willen geen ongezonde crashdiëten en tijdelijke oplossingen, toch? En meer dan snel afvallen wensen we een gezondere leefstijl: een leefstijl die dus ook automatisch een gezond gewicht met zich meebrengt! Duurzame verandering en een natuurlijke aanpak, dát is wat we zoeken. Goed nieuws: die overtollige kilootjes raak jij kwijt. Puur natuurlijk! Hier wat afslanktoppers uit de natuur, die jou een handje helpen. Het beste uit de natuur, doe er je voordeel mee!

  • Rode peper

Rode peper vermindert het hongergevoel én maakt dat er meer calorieën worden verbrand. De oorzaak hiervan is het stofje capasaïcine, dat de rode peper zijn scherpe smaak geeft. Dit stofje stimuleert de receptoren op je tong en dat geeft een branderig gevoel, wat de spijsvertering bevordert en je lichaamstemperatuur doet stijgen. Je lichaam werkt harder, verbrandt meer, en helpt je zo op natuurlijke wijze afrekenen met calorieën. Bovendien heb je door pittig eten langer een verzadigd gevoel, en is rode peper ook nog eens erg lekker in vele gerechten!

  • Quinoa

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is quinoa familie van de spinazie. Het is een gewas dat uit Zuid-Amerika afkomstig is en al werd gebruikt door de Inca’s. Niet zonder reden, want quinoa is erg gezond. Het zit ook nog eens boordevol eiwit, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Wist je trouwens dat je meer vet verbrandt als je ’s ochtends, vlak na het opstaan, zo’n 30 gram eiwitten binnenkrijgt? We vertellen je er alles over in ons splinternieuwe programma!

  • Groene thee

De theeblaadjes van groene thee worden niet gefermenteerd. Natuurlijke stoffen blijven hierdoor behouden en dat is een goede zaak. De thee zit hierdoor namelijk nog vol belangrijke stoffen, zoals vitamine A, B1, B2, B12, C, E en D, maar ook calcium, magnesium, selenium en bijvoorbeeld kalium. Groene thee bevat trouwens ook een hoop belangrijke aminozuren, zoals de catechinen die ervoor zorgen dat vetzuren minder snel in de vetcellen worden opgeslagen.

  • Kaneel

Een constante bloedsuikerspiegel, minder honger en minder behoefte aan zoetigheid en ongezonde snacks. Al met 6 gram kaneel per dag bereik je dit effect. Goed nieuws dus! Kaneel is namelijk niet alleen heerlijk op de pannenkoek, maar ook in de yoghurt, stoofpot of bijvoorbeeld thee.

  • Moerbei

Met de term ‘superfood’ wordt nogal gesmeten, maar de moerbei mag die naam absoluut dragen. Wist je echter ook al dat het blad van de moerbei de opname van suikers en koolhydraten afremt? Een constante bloedsuikerspiegel en minder trek in zoetigheid, dát doet de moerbei. En… hij’s nog erg lekker ook!

  • Citroen

Deze kende je vast al, want er zijn hele diëten op dit gegeven gebaseerd, maar citroen is absoluut een natuurlijke afvalknaller. Deze supervrucht werkt reinigend, geeft energie, versnelt de stofwisseling, maakt dat eten sneller wordt verteerd, en rekent af met ‘snacktrek’. Het zorgt ook in je darmen voor een ‘kleine grote schoonmaak’, waardoor citroen ook buitengewoon effectief kan zijn tegen verstopping.

  • Appels

Appels zijn krachtig en waanzinnig waardevol als je minder wilt eten, van je honger af wilt of wilt afvallen. Appels zitten namelijk boordevol pectine, een oplosbare vezel die vocht bindt en uitzet in je maag. Het gevolg? Een verzadigd gevoel! Ook bevat de appel een stof die het hormoon GLP-1 activeert en het gevolg daarvan is een signaal aan je hersenen dat je vol zit.

  • Gember

Niet alleen bevat gember een hoop medicinale stoffen – zoals bijvoorbeeld gingerol, zingibain, lineol en shogaol – en is het een belangrijke bron van antioxidanten, kalium, magnesium en vitamine B6, maar het is ook een absolute afvalknaller. Gember heeft een positief effect op je spijtvertering en zorgt voor een verbeterde stofwisseling, waardoor je sneller afrekent met calorieën. Gember verdunt wel het bloed, dus houd daar rekening mee!

Bronnen:
Mens en Gezondheid
Vitamin Magazine

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close