*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Natuurlijke antibacteriële gel die u snel thuis kunt maken

0

Maak uw eigen natuurlijke antibacteriële gel gemakkelijk thuis.

Het griepseizoen is aangebroken en we merken dat we extra voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat we niet het volgende slachtoffer zijn van de verkoudheid en griepvirussen die zich in onze gemeenschappen verspreiden.

Misschien verhogen we onze vitamine-inname of wassen we zelfs obsessief onze handen. Hoewel dat gemakkelijk te doen is rondom onze woning, grijpen velen van ons naar een antibacteriële gel. Maar dat is waarschijnlijk niet het beste idee.

Het probleem met antibacteriële gel uit de winkel

Elk voorjaar wordt er bij ons een lokale wetenschapsbeurs georganiseerd. Er is doorgaans altijd wel  een project bij  dat de effectiviteit van antibacteriële gel versus traditioneel handen wassen onderzoekt. Een snelle blik op de petrischalen bevestigt dat traditioneel warm zeepwater het prima doet.

Zelfs de FDA heeft bepaalde ingrediënten verboden in commercieel vervaardigde antibacteriële zepen en gels op basis van alcohol. Een controversieel onderdeel dat nu door de FDA in zepen is verboden, is triclosan. Triclosan is in verband gebracht met schildklierproblemen en toenemende resistente bacteriestammen. Fabrikanten hebben tot het najaar van 2017 de tijd om hun antibacteriële zeep te herformuleren; antibacteriële gels zijn echter vrijgesteld van deze uitspraak.

De natuur biedt echter alles wat we nodig hebben om virussen en bacteriën te bestrijden. Van medicinale planten gekweekt in onze kruidentuinen tot etherische oliën samengesteld uit de beste bronnen, het creëren van onze eigen antibacteriële gels en sprays om te gebruiken wanneer we niet thuis zijn, of wanneer we een extra beschermlaag nodig hebben nadat we in contact zijn gekomen met mensen die lijden aan ziekte, is een eenvoudig proces en vereist weinig ingrediënten.

Hier zijn verschillende manieren om het te doen …

De beste natuurlijke ingrediënten om te gebruiken

Rozemarijn is gekweekt in containers en is nuttig als smaakmaker en als garnering voor hartige gerechten, maar het heeft ook verschillende medicinale kwaliteiten. Rozemarijn is antibacterieel en antiviraal. Het bereiden van een infusie van verse rozemarijn creëert een niet-toxisch alternatief voor commercieel geproduceerde antibacteriële gels. Gebruik een verhouding van één tot acht verse rozemarijn tot gedestilleerd water in een roestvrijstalen pan, breng het water aan de kook en dek af en haal van het vuur. Laat de rozemarijn 20 minuten trekken. Het geïnfuseerde water kan, wanneer het is afgekoeld, in een spuitfles worden overgebracht voor gemakkelijke toepassingen. Het kan ook worden toegevoegd aan schuimoplossingen van castilzeep en een laag antibacteriële bescherming toevoegen.

Natuurlijke antibacteriële gel bevat deze plant genaamd Ezelsoor

Ezelsoor  wordt meestal niet beschouwd als iets meer dan een getextureerde toevoeging aan landschappen, maar het heeft verbazingwekkende antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen en is nuttig bij de behandeling van kneuzingen en snijwonden en schaafwonden, naast het verminderen van koorts en zwelling door insectenbeten en bijensteken. Net als bij de rozemarijninfusie, maakt een infusie van Ezelsoor een snelle en effectieve antibacteriële spray voor onderweg.

Als de tijd het toelaat, maak je je eigen extract met een één-tot-drie-verhouding van het gehakte Ezelsoor  en wodka. Laat het vier tot zes weken trekken op een koele, donkere plaats en schud om de paar dagen zachtjes. Gebruik een paar druppels van dit extract in combinatie met ontsmettingsalcohol of toverhazelaar in een spuitfles voor een geconcentreerde antibacteriële spray.

Essentiële oliën

Het gebruik van etherische oliën heeft de afgelopen jaren zeker een opleving doorgemaakt en is daardoor veel gemakkelijker beschikbaar voor de gemiddelde consument. Veel oliën zijn antibacterieel van aard en de meeste bevatten extra eigenschappen die gunstig zijn voor onze algehele gezondheid. Naast de voordelen van het gebruik van etherische oliën, helpen we ook de groei van resistente bacteriestammen te verminderen. Dat komt omdat het gebruik van natuurlijk voorkomende antibacteriële extracten, oliën en dergelijke niet leidt tot het ontstaan ​​van superbacteriën of resistente bacteriën.

Misschien is de meest bekende etherische olie tea tree olie (melaleuca-olie), wat een medicinale krachtpatser is. Tea tree olie is antibacterieel, antiviraal en antiseptisch en is een uitstekende aanvulling op elke antibacteriële gel of sprayformule.

Begin een antibacteriële gelformule met Aloë Vera, voeg een kleine hoeveelheid toverhazelaar toe in een verhouding van één tot acht en essentiële oliën; een populaire antibacteriële combinatie is lavendel en tea tree olie. Rozemarijnolie die aan deze formule wordt toegevoegd, fungeert als een natuurlijk conserveermiddel.

Voor elk mengsel van etherische oliën fungeren een paar druppels vitamine E-olie niet alleen als een natuurlijk conserveermiddel, maar hydrateren ook uw handen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close