*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Negeer deze 8 waarschuwingssignalen van vitamine B12-tekort niet

0

Minerale tekorten komen vaker voor dan vitaminetekorten, statistieken tonen aan dat een op de vier volwassenen te maken heeft met een tekort aan vitamine B12.

In dit artikel zullen we de symptomen en oorzaken van vitamine B12-tekort behandelen, plus je krijgt een paar eenvoudige tips over hoe dat te reguleren.

Vitamine b12

Deze vitamine staat bekend als de “energie” -vitamine. Iets wat je nodig hebt om je laat in de middag een energieboost te geven. Sommigen vinden het leuk vanwege het vermogen om wat leven te brengen in cardiotraining.

Vitamine B12 wordt ook beschouwd als een wondermiddel voor gewichtsverlies en het is super populair in medische klinieken voor gewichtsverlies. Het werd meer dan duidelijk dat mensen gek zijn op deze vitamine, dus klinieken en kuuroorden bieden goedkope vitamine B12-injecties.

Deze worden aangeboden op websites voor ‘dagelijkse deals’ in de hoop dat u er meteen een heleboel van krijgt.

Maar vitamine B12 biedt op zichzelf geen ‘echte’ energie. Maar als u de diagnose megaloblastaire bloedarmoede krijgt (waardoor u zich altijd moe en zwak voelt), zal een plotselinge verhoging van uw B12-inname u het gevoel geven dat u de kracht (en alle energie ter wereld) hebt.

Dit gebeurt omdat deze vitamine een belangrijke rol speelt bij de vorming van rode bloedcellen. Deze nemen zuurstof door het hele lichaam op. En ja, we hebben zuurstof nodig om te overleven! Het is pure logica – zuurstofrijk bloed vult je met leven en energie.

Vitamine B12 is belangrijk voor u

Dr. Mercola zegt dat vitamine B12 talloze vitale functies in het lichaam vervult, waaronder:

Afscheiding van bijnierhormoon
circulatie
Vorming van rode bloedcellen
Gezond zenuwstelsel
Juiste spijsvertering
IJzerabsorptie
Metabolisme van vet en koolhydraten
Zenuwgroei en -vorming
Gezond voortplantingssysteem bij vrouwen
Risicogroepen gevoelig voor B12-tekort

Sommige voedingsmiddelen zitten boordevol gezonde porties vitamine B12, maar soms kan dit het optimale niveau in het lichaam niet handhaven. We hebben de meest voorkomende risicogroepen behandeld die moeten overwegen om dagelijks vitamine B12 aan te vullen!

Mensen van 60 jaar en ouder die onvoldoende maagzuur hebben
Patiënten met de diagnose auto-immuunziekten, zoals coeliakie of de ziekte van Crohn
Veganisten en vegetariërs die geen producten van dierlijke oorsprong eten
Diabetici op metformine (dit medicijn beïnvloedt de opname van vitamine B12)

Symptomen van vitamine B12-tekort

Onvermogen om uw ogen open te houden. Het is omdat je bloed niet rijk is aan zuurstof en je niet de energie krijgt die je lichaam nodig heeft;
Gevoelloos, tintelend gevoel en een gevoel van “spelden en naalden” ervaren. Dit geeft aan dat je te maken hebt met zenuwbeschadiging als gevolg van slechte vitamine B12-waarden;
Geheugenverlies wordt ook veroorzaakt door vitamine B12-tekort. Dit geldt met name voor jongeren die te jong zijn om leeftijdsgebonden dementie te ontwikkelen;
Wazig of duizelig voelen geeft ook aan dat uw bloed niet genoeg zuurstof heeft;
Gele huid wordt veroorzaakt door afbraak van rode bloedcellen. Het geeft een opvallend geel pigment af wanneer het uit elkaar scheurt. Als u vitamine B12 mist, kan uw lichaam geen sterke cellen produceren;
Gladde tong is iets dat je krijgt nadat je een paar “bultjes” van de papillen hebt verloren. Deze bultjes helpen je de smaak te herkennen, en als je altijd een “blah” -impressie van je eten krijgt, heb je waarschijnlijk geen vitamine B12;
Als u zich angstig en betraand voelt, heeft u waarschijnlijk te maken met vitamine B12-tekort. Deze vitamine is verantwoordelijk voor de productie van ‘gelukkige’ hersenchemicaliën, serotonine en dopamine.
Oogzenuwbeschadiging leidt tot vreemde zichtproblemen, waardoor u vaak wazig of dubbel ziet. Test uw vitaminegehalte elke keer dat u schaduwen opmerkt in uw gezichtsvelden, omdat dit een veel voorkomend symptoom is van lage vitamine B12-waarden.

Oorzaken van vitamine 12-tekort

Hoewel het uiterst belangrijk is, is vitamine B12 een van de meest over het hoofd gezien vitamines. Het tekort aan deze vitamine kan door verschillende factoren worden veroorzaakt en we geven u enkele van de meest voorkomende:

Antacida beïnvloeden de assimilatie van vitamine B12. Geloof het of niet, het lichaam heeft voldoende maagzuur nodig om vitamine B12 te absorberen;
Stikstofoxide, ook bekend als het lachgas, vernietigt vitamine B12 in het lichaam. Eng!
De H. pylori-bacterie vernietigt maagcellen die de ‘intrinsieke factor’ creëren. Het lichaam kan vitamine B12 niet opnemen zonder zijn eiwit;
Maag-bypass-chirurgie voor gewichtsverlies wijzigt de spijsverteringsmechanismen en dit kan de opname van vitamine B12 beïnvloeden;
Als je meer dan 4 koppen koffie per dag drinkt, heb je 15% minder vitamine B12 dan degenen die niet echt van koffie houden. Wetenschappers hebben nog steeds niet ontdekt waarom dit zo is;

Dieetbronnen van vitamine B12

Planten hebben geen vitamine B12 nodig voor hun metabolische processen en ze produceren deze vitamine niet. Dit betekent dat u uw vitamine B12 kunt verkrijgen uit voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong en verrijkte voedingsmiddelen. Hier zijn enkele leuke voorbeelden:

Zeevruchten – sardines, zalm, tonijn, kabeljauw, garnalen, coquilles
Vlees – rundvlees, varkensvlees, kip, lam, geit, kalkoen
Zuivel – koemelk, harde en zachte kaas, kwark, roomkaas, yoghurt
Eieren – dooiers zitten boordevol vitamines en mineralen
Veganistische bronnen – yeas, verrijkte kokosmelk of tempeh

Conclusie

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in producten van dierlijke oorsprong. Hoewel het gemakkelijk verkrijgbaar is, kunnen sommige mensen het niet goed opnemen.

Voer uw vitaminetests regelmatig uit en raadpleeg uw arts als u zich duizelig, zwak of gevoelloos voelt. Let goed op uw toestand op eventuele wijzigingen en tekens.

Bronnen:

articles.mercola.com
www.curejoy.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close