*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Niet genoeg tijd om te oefenen? Intensiteitstraining past in uw dagelijkse leven

0

Fysieke inactiviteit is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Maar ondanks overweldigend bewijs dat regelmatige lichaamsbeweging zeer voordelig is, blijft de uitdaging om mensen aan te moedigen actiever te zijn.

Vaak is ‘tijdgebrek’ de reden om niet te sporten. Om dit aan te pakken, adviseren veel sport- en bewegingswetenschappers wat bekend staat als High-intensive Interval Training (HIT). Dit is een oefening die korte uitbarstingen van intense inspanning inhoudt, afgewisseld met herstel met lage intensiteit.

Dus in plaats van een lange, gestage loop te gaan, zou de HIT-versie bijvoorbeeld een korte, intense sprint bevatten, gevolgd door een langzaam herstel. Dan nog een korte sprint en nog een langzame jog, met deze combinatie een paar keer herhaald.

Een van de belangrijkste voordelen van HIT is het efficiënte gebruik van tijd. Hoewel de huidige aanbevelingen ons aanmoedigen om minimaal 150 minuten aerobe activiteit van matige intensiteit per week uit te voeren, benadrukken voorstanders van HIT dat vergelijkbare voordelen kunnen worden behaald met veel minder tijdsbesteding.

De hoop is dat HIT een beroep zou kunnen doen op diegenen die anders geen tijdrovende trainingsregimes zouden gebruiken. En het is waar dat bewijs voor een verband tussen HIT en verbeteringen in gezondheid en fitness wordt ondersteund door een breed spectrum van onderzoek.

Maar veel versies van HIT zijn niet veel tijdzuiniger dan traditionele oefeningen, waarbij u rekening houdt met de opwarmtijd (drie tot vijf minuten) herstel tussen intervallen (maximaal vier minuten elk) en daarna een afkoeling (nog eens drie tot vijf vijf minuten).

Het is dus niet waar om te beweren dat HIT tijdbesparend is, alleen gebaseerd op de minimale hoeveelheid tijd die wordt besteed aan oefenen met hoge intensiteit. In feite is de tijd die nodig is om een ​​aantal HIT uit te voeren slechts iets minder dan de traditionele aanbevelingen voor oefeningen.

Ook kan de hoge intensiteit van HIT resulteren in wat bekend staat als ‘negatieve affectieve toestanden’ (toenemende gevoelens van ongemak of moeilijkheden), wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat mensen zich aan deze oefenprogramma’s zouden houden in het dagelijks leven.

Een grote HIT of een verspilling van tijd?

Als reactie op deze problemen ontwikkelde sportfysioloog Richard Metcalfe iets dat bekend staat als “Reduced Exertion HIT” (REHIT) – een echt tijdbesparende en meer aanvaardbare benadering van bewegen.

Het gaat om tien minuten stationair fietsen, inclusief opwarmen en afkoelen, afgewisseld met twee cycli sprints van 20 seconden. Eerste aanwijzingen suggereren dat REHIT de cardiorespiratoire fitheid en insulinegevoeligheid verbetert, zonder dat het als te zwaar wordt ervaren.

Maar het is vroeg voor REHIT. Bewegingswetenschappers zullen graag ontdekken of zo’n minimale hoeveelheid oefening echt vergelijkbare fysiologische voordelen kan bieden als intensievere en tijdrovende benaderingen.

Tot op heden is onderzoek uitgevoerd onder toezicht in een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Als we REHIT als tijdbesparend aan willen prijzen en het willen promoten als een fysieke activiteit die de volksgezondheid ten goede komt, moet het in de praktijk worden getest.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de intensiteit van de oefening in verhouding staat tot de individuele fitheid. Sommige eenvoudige gedragsveranderingen kunnen dus intensieve intervaltraining integreren in het dagelijks leven. Actief woon-werkverkeer, zoals te voet naar het werk gaan of naar school gaan en korte perioden van snel wandelen opnemen, kan bijvoorbeeld zeer nuttig zijn.

Een recente Britse focus op de volksgezondheid op stevig wandelen bevestigt dit punt. Nogmaals, tips zoals het vaker nemen van de trap zijn bekend, maar kunnen worden aangepast als een vorm van HIT – door die trappen snel te gebruiken. Regelmatige pauzes nemen vanaf een werkstation om krachtig trappen te beklimmen vereist minimale tijd, maar zal voldoende intens zijn om voor velen als “hoge intensiteit” te worden beschouwd. Het is aangetoond dat kort, intens traplopen de cardiorespiratoire fitheid bij ongetrainde vrouwen verbetert.

Andere dagelijkse dingen zoals opruimen, het schoonmaken van de auto of tuinieren helpen om beweging aan onze dag toe te voegen – en zouden krachtiger kunnen worden uitgevoerd om de hartslag verder te verhogen voor een HIT vanuit huis.

Voor degenen die regelmatig wandelen, zwemmen, rennen of fitnessapparatuur gebruiken, kan verder voordeel worden behaald met het opnemen van periodes van intensieve activiteit, hoe kort ook.

Momenteel is er onvoldoende bewijs om te suggereren dat HIT of REHIT door iedereen moet worden overgenomen. Maar het brede potentieel om op een efficiëntere manier verbeteringen in de gezondheid teweeg te brengen, moet niet worden genegeerd. Het inbouwen van een hogere intensiteit van activiteit in ons dagelijks leven kan een eenvoudige manier zijn om fitter en gezonder te worden

Bronnen:

The Conversation

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close