*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Nieuwe studie suggereert dat het mogelijk is om spieren te behouden door alleen je hersenen te gebruiken

0

Als je spieren wilt behouden, denk je meteen aan naar de sportschool te moeten gaan om fit te blijven. Wat als je je gewoon zou kunnen voorstellen dat je die oefeningen doet, je inspant en erachter komt dat je echt slaagt? Nieuw onderzoek onthult dat onze hersenen veel ongelooflijker zijn dan we ooit eerder dachten. Dus hoe speelt dat een rol bij therapie en krachtopbouw? Wetenschappers beginnen mentale oefeningen te verbinden met het vasthouden van spieren. Als je het je kunt voorstellen, kun je het ook!

De studie

Hoewel sommigen zeggen dat dit behoorlijk belachelijk is, is het echt behoorlijk netjes. Om te begrijpen hoe de hersenen en het zenuwstelsel werken, is meer onderzoek nodig. Nu toonde een onderzoek aan de Universiteit van Ohio, waarbij patiënten betrokken waren bij wie de pols gedurende vier weken effectief was geïmmobiliseerd, vrij interessante resultaten.

Met degenen die geen casts als studiegroep droegen, werd de groep vrijwilligers opgesplitst in twee groepen: een die mentale oefeningen deed en degenen die dat niet deden. Als gevolg hiervan behield de groep die de begeleide mentale training doorging bijna de helft van hun oorspronkelijke kracht bij het verwijderen van de cast! De groep die alleen de cast droeg, moest het normale proces van krachtherstel doorlopen.

Het is verbazingwekkend hoe onze hersenen in staat zijn om pezen en ligamenten te controleren bij de gedachte alleen al aan overbelasting. Vergeet niet dat de deelnemers hun pols of hand op geen enkele manier konden bewegen, het was strikt mentaal in tegenstelling tot hun hand.

Toepassingen in het echte leven

Hoewel niemand aan het werk wil denken als ze ziek zijn, kunnen patiënten die langdurig een cast moeten dragen, hier veel baat bij hebben. Door de verschillende stadia van revalidatie is het breken van een bot of het scheuren van een ligament eng en het genezingsproces kan behoorlijk tijdrovend zijn. Er zijn echter kritieke locaties waar genezing sneller kan worden bereikt.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen zijn plaatsen van geavanceerde technologie; elke dag zijn er verbeteringen die iemand kunnen helpen sneller te genezen. Met wetenschap die helpt om dingen te versnellen, zouden patiënten in een kleine cast, helemaal tot een lichaamscast, kunnen profiteren van deze mentale oefeningen. Het zou niet alleen de moraal van de patiënt hoog houden, maar het zou ook helpen om een ​​goede basis te leggen voor wanneer ze vertrekken.

Therapie

Therapie gebeurt een paar keer per week en moet ook thuis zorgvuldig worden gedaan. Therapie is echter een kans om de grenzen van het lichaam te verleggen en het te helpen de obstakels te overwinnen die een gebrek aan lichaamsbeweging kan veroorzaken. Met gevarieerde mentale trainingen kon een patiënt op een dag zijn genezingstijd terugbrengen tot een kwestie van weken in plaats van maanden.

Thuiszorg

Wanneer de cast op het punt staat los te komen, of als je ziek in bed bent, is het vasthouden van spieren van vitaal belang om je dagelijkse routine bij te houden. Eenvoudige spanning is nodig – het gebruikt alle spiervezels die een volledig bewegingsbereik zou gebruiken, zonder de beweging.

Een ding om in gedachten te houden is dat deze mentale oefeningen geen spieren opbouwen. Deze activiteiten zijn nieuw bestudeerd, zodat hun volledige voordelen nog niet zijn gevonden. Dit is echter een geweldig uitgangspunt en iets om te doen terwijl jij of iemand die je kent, geneest. Actief blijven en gezond leven is de beste manier om uw levensstijl te behouden en om snel te herstellen van een ongeval.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close