*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Nieuwe studie toont aan hoe het eten van een westers dieet de hersenfunctie beïnvloedt en leidt tot te veel eten

0

Zou het kunnen dat ons westerse dieet beladen met verzadigde vetten, toegevoegde suikers en bewerkte granen onze hersenfuncties daadwerkelijk zou kunnen schaden terwijl het ons zou belasten met een neiging om voortdurend teveel te eten?

Volgens onderzoekers is dit in hoge mate het geval. Vraatzuchtige diëten in het Westen zouden anders gezonde en slanke jonge mensen kunnen transformeren in overeters.

De nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Royal Society Open Science, is een van de eerste studies die onderzoekt hoe het westerse dieet geheugen en eetlustcontrole bij mensen schaadt.

De resultaten van het onderzoek zijn schokkend en tonen aan hoe vetrijke, suikerrijke diëten ervoor zorgden dat vrijwilligers slechter presteerden bij geheugentests terwijl ze voortdurend met een drang naar voedzaam voedsel zaten, zelfs nadat ze klaar waren met eten. In feite groeide het verlangen naar junkfood pas nadat ze de maaltijd hadden gegeten.

Het onderzoek suggereert dat zelfbeheersing met betrekking tot voedselconsumptie moeilijker is voor diegenen die vasthouden aan een Euro-Amerikaans of Westers dieet, omdat de reeks voedingsmiddelen die betrokken zijn bij het dieet verwoesting veroorzaken voor de hippocampus – het deel van de hersenen dat het geheugen reguleert en eetlustcontrole.

Richard Stevenson, studie co-auteur en psychologie professor Macquarie University in Sydney, vertelde de Guardian:

Na een week op een westers dieet, wordt smakelijk voedsel zoals snacks en chocolade wenselijker als je vol zit.

Dit maakt het moeilijker om weerstand te bieden, waardoor je meer eet, wat op zijn beurt meer schade aan de hippocampus en een vicieuze cirkel van overeten veroorzaakt.

Om de impact van het westerse dieet op mensen te onderzoeken, rekruteerden onderzoekers 110 deelnemers van 20-23 jaar die over het algemeen slank en gezond waren en vasthielden aan een goed dieet. De groep werd opgesplitst in één controlegroep die een week lang hun normale dieet at, terwijl het andere team een ​​calorie-zwaar westers dieet kreeg dat tot de rand was gevuld met fastfood en Belgische wafels.

Aan het begin en einde van de week aten beide groepen een ontbijt in het lab dat werd gebruikt voor woordgeheugentests en om te beoordelen hoeveel ze genieten van suikerhoudende voedingsmiddelen zoals Froot Loops en Coco Pops, en hoeveel ze willen blijven eten.

Prof. Stevenson merkte op dat hun bevindingen wijzen op de verstoring van de hippocampus door het voedsel. Hij voegde toe:

Hoe wenselijker mensen het smakelijke voedsel vinden als ze vol zitten, door het westerse dieet, hoe meer beperkingen ze hadden op de test van de hippocampusfunctie.

Verder legde Stevenson uit dat wanneer de hippocampus niet volledig functioneert, herinneringen de hersenen overspoelen waardoor voedsel aantrekkelijker wordt dan het zou moeten zijn – zelfs wanneer onze buiken vol zijn. De bevindingen sluiten aan bij eerder onderzoek bij dieren waaruit bleek dat junkfood de hippocampus kan schaden.

Hoewel er geen concrete reden is waarom dit het geval is, is het bekend dat de hippocampus onze herinneringen en dagdromen over lekker eten blokkeert of vervaagt als we vol zijn.

Wetenschappers vrezen nu dat de subtiele stoornissen die worden veroorzaakt door onze zoete, bewerkte voeding kunnen leiden tot langetermijneffecten, waaronder verhoogde neigingen tot obesitas en diabetes, die beide zijn gekoppeld aan dementie en cognitieve achteruitgang.

Stevenson is van mening dat, in het licht van de bevindingen, regeringen waarschijnlijk in staat zullen zijn om de onbeperkte consumptie van junkfood te beheersen als een eenvoudige kwestie van openbare veiligheid – niet in tegenstelling tot pogingen van de overheid om het roken van tabak te beperken.

Stevenson heeft toegevoegd:

Aantonen dat bewerkte voedingsmiddelen kunnen leiden tot subtiele cognitieve stoornissen die de eetlust beïnvloeden en dienen om overeten bij anders gezonde jongeren te bevorderen, zou voor iedereen zorgwekkend moeten zijn.

Bronnen:

TheMindUnleashed.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close