*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Nieuwe studie vindt slechte slaap vermindert gewichtsverlies

0

Dit is een van de conclusies van de Predimed-Plus-studie, Prevention with the Mediterranean Diet, die is gepubliceerd in het juni-nummer van het International Journal of Obesity. Het is de eerste studie om te onderzoeken of de kwaliteit van de slaap verband houdt met gewichtsverlies en een vermindering van vetweefsel.

In hun onderzoek beoordeelden de onderzoekers van de Humane Voedingseenheid van de Universiteit van Rovira i Virgili, in samenwerking met andere onderzoeksgroepen die betrokken waren bij de Predimed-Plus-studie, de veranderingen in gewicht en adipositeit – lichaamsvet – van de 1.986 personen die deelnamen aan de studie voor een heel jaar, die allemaal overgewicht, obesitas en het metabool syndroom vertoonden.

De patiënten volgden een intensief interventieprogramma in termen van levensstijl ontworpen voor gewichtsverlies. Het was gebaseerd op een caloriearm mediterraan dieet vol met een hele lijst van vetverbrandend voedsel, fysieke activiteit en gedragstherapie.

De onderzoekers zagen dat de individuen met zeer variabele slaappatronen – dat wil zeggen, die niet elke nacht hetzelfde aantal uren sliepen – aan het begin van de studie na een follow-upperiode van 12 maanden minder gewicht verloren.

Wat meer is, een hoge slaapvariabiliteit en weinig slapen – minder dan zes uur – per dag werd geassocieerd met een lagere afname van de body mass index en tailleomtrek.

Deze resultaten laten zien dat het nemen van maatregelen om een ​​geschikt slaappatroon te bereiken van invloed kan zijn op het handhaven van het juiste gewicht en het voorkomen van andere metabole stoornissen geassocieerd met overmatig lichaamsvet.

De studie werd geleid door Christopher Papandreou, hoofdonderzoeker van de Humane Voedingseenheid van de afdeling Biochemie en Biotechnologie van de URV, en Jordi Salas-Salvadó, hoofd van de eenheid, directeur klinische voeding van de Interne Geneeskundedienst van het Universitair Ziekenhuis Sant Joan in Reus en hoofdonderzoeker van CIBERobn. Ze zijn allebei lid van het Pere i Virgili Institute for Health Research (IISPV).

Bronnen:

Universitat Rovira I Virgili
Journal Article

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close