*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Nog 1 keer dan: sporten is heel goed, maar het zal je amper slanker maken

0

Niets is zo overtuigend als een voorbeeld. We nemen Gerard, een man van 53. Hij weegt 90 kilo. Hij is 1.79 dus 90 kilo is teveel. Gerard neemt een moedig besluit: hij gaat 4 keer in de week 60 minutenrennen. En het lukt hem. Vier dagen in de week maakt hij zijn uur vol. En het lukt hem ook om daardoor niet meer te gaan eten. Hij wordt hongerig van al dat bewegen, maar daar geeft hij niet aan toe.

Wat levert dat Gerard op? Na een maand zal hij ruim 2 kilo lichter zijn.

Het voorbeeld is niet heel goed: bijna niemand slaagt er in bijna iedere dag een uur intensief te hollen. En bijna iedereen gaat bewust of onbewust een beetje meer eten. En zelfs dan is de oogst mager.

Vox heeft de 60 onderzoeken over de relatie tussen dik zijn en bewegen er op nagekeken en de conclusie is onontkoombaar. Om iets te doen aan overgewicht zal je het moeten hebben van minder eten.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat het grootste deel van ons energieverbruik niet te beïnvloeden is. Je gebruikt energie voor 3 dingen (zie plaatje): 1. om in leven te blijven, 2. om voedsel te verteren en 3. om te bewegen en dingen te doen.

diet_TOTAL_EXPENDITURE_CHART.0-584x307

Alleen aan de lengte van dat groene balkje kun je iets doen. De rest ligt vast. 10 tot 30 procent van onze energie gaat dus slechts naar bewegen. En daarvan gaat het leeuwendeel naar bewegen om te leven: opstaan, je wassen, het huis doen, boodschappen, etc. Slechts een klein deel van die 10 tot 30 procent kan bestaan uit sporten. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te snappen dat dat dus niet opschiet.

Vox haast zich er bij te zeggen dat bewegen uitermate belangrijk is.

Het is goed voor je algehele gezondheid, je houdt een beter humeur, het is goed voor je bloeddruk, het helpt tegen sommige vormen van kanker, je slaapt beter, je kunt je beter concentreren. Enzovoort.

Maar het helpt erg weinig tegen overgewicht.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close