Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Nog een reden om aan sport te doen naarmate je ouder wordt

0

Hoewel de voordelen van bewegen voor het hart, de geest en het lichaam al vaker zijn neergeschreven, zijn er toch heel wat mensen die het achterwege laten om te sporten eenmaal ze ouder worden. Nochtans kunnen die inspanningen voor ouderen heel belangrijk zijn. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat ze dankzij sporten ook sneller herstellen na kwetsuren.

Misschien kan dit nieuwe onderzoek ouderen wel aanzetten om eens op de loopband of de hometrainer te stappen, of dat is wat dokter Thomas Gill van de universiteit van Yale alvast hoopt te bereiken met zijn resultaten. Hij volgde daarvoor 1.600 ouderen die aan het begin van het onderzoek vooral een sedentair bestaan kenden. De helft van hen kreeg van Gill een trainingsschema opgelegd waarbij ze aangepord werden om te wandelen en aan kracht- en evenwichtstraining te doen. Hij kon daardoor concluderen dat de mensen die beweegden liefst 25 procent minder vaak af te rekenen kregen met blessures en invaliditeit.

Maar dat was niet het enige goede nieuws. “Het voordeel beperkte zich niet alleen tot het voorkomen van het begin van invaliditeit, maar hielp ook bij het sneller herstellen als er zich dan toch een blessure voordeed”, zegt Gill. “Eenmaal genezen, hielp het ook om opeenvolgende episodes van kwetsuren te voorkomen.” Volgens Gill zijn deze bevindingen zeer belangrijk voor ouderen. Die groep krijgt namelijk vaak af te rekenen met periodes van immobiliteit en zou op die manier die periodes van beperkte activiteit en afhankelijkheid kunnen beperken.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close