*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Oefening heeft een positieve invloed op meer dan 4.000 genen en een oproep tot actie

0

Dit is een wake-up call voor alle westerlingen. Het laatste onderzoek, gepubliceerd door het National Center for Health Statistics (NCHS) van de Centers for Disease Control and Prevention, beweert dat slechts 23% van de Amerikanen voldoende beweging krijgt. Dat betekent dat 77% van de volwassen bevolking niet voldoende beweegt!

En weet je wat echt eng is aan deze statistiek? De federale richtlijnen zijn slechts vastgesteld op 2,5 uur lichamelijke activiteit per week. We moeten echt in beweging komen en u zult begrijpen waarom – in een oogwenk. (blijf lezen)

Trouwens, voor onze kinderen is het veel erger dankzij draadloze technologie en al deze computergadgets – waarbij kinderen ongeveer 7 uur per dag doorbrengen op computerschermen, mobiele telefoons en T.V.’s.

Sta me toe om bot te zijn: we moeten fysiek zijn, gezond zijn. Een gebrek aan lichaamsbeweging heeft niet alleen invloed op de lichamelijke conditie en het gewicht, maar het kan ook de levensduur en het risico op chronische, degeneratieve ziekten zoals kanker beïnvloeden.

Niet sporten is echt slecht voor je DNA

Onderzoekers proberen al lang het verband te begrijpen tussen inspanning en ziekterisico.

Een studie van het Zweedse Karolinska Institutet geeft echter een groter beeld en onthult dat het geheim mogelijk in menselijk DNA zit – met name de moleculen die zich in genen bevinden.

De studie laat zien dat regelmatige lichaamsbeweging een directe en positieve invloed heeft op meer dan 4.000 genen, en inactiviteit heeft een negatief effect op diezelfde genen. Dit onderzoek benadrukt het belang van ‘epigenetische methylatie’ – wat echt heel interessant is.

Epigenetica helpen bij het moduleren van processen in het lichaam. Hoewel de genen in een DNA-sequentie gefixeerd zijn, kunnen de epigenetische modificaties erin tijdelijke veranderingen ondergaan via een proces dat bekend staat als methylatie. Tijdens methylering kunnen extra moleculen aan een bestaande groep worden toegevoegd of sommige kunnen worden weggenomen.

De wetenschap laat zien hoe sporten onze gezondheid aanzienlijk kan verbeteren

Onderzoekers van het Karolinska Institutet bestudeerden epigenetische methylatie bij gezonde volwassenen voor en na het voltooien van een drie maanden durend trainingsprogramma. Ze volgden 23 gezonde jonge volwassenen die werden gevraagd om vier keer per week deel te nemen aan 45 minuten eenbenig fietsen.

De onderzoekers gebruikten het inactieve been als controle en namen beenspierbiopsieën om epigenetische methylatie te evalueren die plaatsvond tussen het begin en het einde van de studie. Van de 20.000 genen die werden gemeten voor methylatie, werden 4.000 genen direct en positief beïnvloed door inspanning.

De correlatie tussen inspanning en epigenetische veranderingen was nauw verbonden met methylatie. Veel van dezelfde genen die tijdens het onderzoek een verhoogde methylatie ervoeren, waren verantwoordelijk voor het metabolisme van koolhydraten en skeletspieraanpassing.

Aan de andere kant waren de genen die een tegengestelde reactie hadden – dat wil zeggen dat ze afnemende methylatie hadden – nauw verbonden met biologische ontsteking.

Maak oefening onderdeel van uw nieuwe manier van leven

Onderzoek bewijst uiteindelijk wat we al weten: Oefening is goed voor je.

Wanneer u traint, verbetert u de metabole functie, spiergezondheid en integriteit en zelfs uw vermogen om chronische (degeneratieve) ziekte te voorkomen. In het bijzonder heeft uithoudingsvermogen (aerobe) training – zoals wandelen – een direct effect op de algehele gezondheid van uw lichaam, inclusief de mate van ontsteking erin.

Maar houd in gedachten: het oude gezegde, “geen pijn, geen winst” is belachelijk als het gaat om het verlangen naar grotere gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging. Stap er gewoon op uit en geniet ervan fysiek actief te zijn – op een regelmatige basis. Dat is de sleutel, wees consistent.

Als een van de voordelen van sporten een langer (gezonder) leven is, dan zou iedereen het moeten doen. Te veel mensen lijden aan slechte bloedsomloop, chronische ontstekingen en vermoeidheid. Wat is de oplossing?

Eet een gezonder (biologisch) dieet – dat dagelijks veel groenten en fruit bevat – en oefen zo vaak mogelijk. Sta me toe om u te verlaten met enkele inspirerende citaten:

“We stoppen niet met trainen omdat we oud worden – we worden oud omdat we stoppen met trainen.” – Kenneth H. Cooper, MD, MPH – een toonaangevende pionier in preventieve geneeskunde

“Oefening en toepassing produceren orde in onze zaken, gezondheid van het lichaam, opgewektheid van geest, en deze maken ons waardevol voor onze vrienden.” – Thomas Jefferson

“Een vroege ochtendwandeling is een zegen voor de hele dag.” – Adam Smith

“Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht – anders zullen we onze geest niet sterk en helder kunnen houden.” – Boeddha

”Oefening om te stimuleren, niet om te vernietigen. De wereld is niet in één dag gevormd en wij ook niet. Stel kleine doelen en bouw daarop voort. ”- Lee Haney, 8 keer Mr. Olympia

“Als we elk individu de juiste hoeveelheid voeding en lichaamsbeweging konden geven, niet te weinig en niet te veel, zouden we de veiligste manier voor gezondheid hebben gevonden.” – Hippocrates, de vader van de geneeskunde

“Als ik sport, zeg ik dat ik klaar ben voor de dag en alle uitdagingen. Het maakt me sterker en stelt me in staat mijn familie en vrienden beter van dienst te zijn. Wat een geweldige manier om de dag te beginnen. ”- Jonathan Landsman

Bronnen:

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close