*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Onderzoek bevestigt dat slechts 1 eetlepel kokosolie krachtige veranderingen in uw gezondheid veroorzaakt

0

Een eenvoudige eetlepel kokosolie kan gewichtsverlies bevorderen en de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, onthult een nieuwe klinische studie.

Een nieuwe studie met de titel “Een kokosnoot extra vierge olie rijk dieet verhoogt HDL-cholesterol en vermindert tailleomtrek en lichaamsmassa bij patiënten met kransslagader”, is veelbelovend bij mensen die lijden aan overgewicht, obesitas en verhoogd risico op hart- en vaatziekten, en tegen welke farmaceutische benaderingen vaak falen.

werd het ooit beschouwd als een “slecht vet”, omdat het verzadigde vetzuren bevat die conventionele voedingsdeskundigen niet onderscheiden van synthetisch geproduceerde vetzuren zoals margarine. We weten nu veel beter, en in toenemende mate worden natuurlijke bronnen van verzadigde vetten gewaardeerd als niet alleen “niet slecht”, maar zelfs nuttig, vooral voor de hersenen. U kunt de literatuur uit de eerste hand bekijken over de gezondheidsvoordelen van kokosnoot in de GreenMedInfo.com-database.

De nieuwe studie evalueerde de gezondheidseffecten van een voedingsbehandeling met extra vierge kokosolie, vooral gericht op hoe het HDL-cholesterol beïnvloedt en een scala aan antropmetrische metingen (bijv. Lichaamsgewicht, grootte, omtrek).

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 62,4 ± 7,7 jaar, met 70% van de ouderen en 63,2% van de mannen. Ze waren allemaal hypertensief en 94,5% had bloedlipidenprofielen die wijzen op ‘dyslipidemie’ en op standaard, cholesterolverlagende medicamenteuze behandeling.

In de eerste fase, een periode van drie maanden, werden 136 ingeschreven personen op een gestandaardiseerd dieet gezet. Vanaf de derde maand werden de 116 die de eerste fase voltooiden, in twee interventiegroepen geplaatst: 22 bleven op het dieet en 92 werden op het dieet gezet + 13 ml (0,43 gram) dagelijks extra vierge kokosolie, dat is equivalent aan ongeveer 14 gram, of ongeveer 1 eetlepel (15 gram).

De resultaten van de drie maanden durende kokosolie-interventie toonden aan dat de kokosnootgroep ten opzichte van het standaarddieet een afname zag in alle zes gemeten lichaamsparameters, waaronder:

Gewicht: -.6 kilogram (1.322 pond)

Body Mass Index: – 0,2 kg / m2

Tailleomtrek: -2,1 cm

Halsomtrek: -4 cm

Systolische bloeddruk: -3,3 punten

Diastolische bloeddruk: -3,5 punten

Bovendien zag de kokosolie-interventiegroep een toename van 3,1 ± 7,4 mg / dl in HDL-cholesterol.

De onderzoekers concludeerden:

“Niet-farmacologische interventies zijn essentieel voor risicofactorbeheersing bij secundaire preventie bij patiënten met coronaire aandoeningen. Onze studie toonde aan dat een dieet rijk aan extra vierge kokosolie de vermindering van WC en de verhoging van HDL-C-concentraties lijkt te bevorderen, wat helpt bij secundaire preventie voor CAD-patiënten. ”

Discussie

Deze studie is veel krachtiger dan op het eerste gezicht lijkt. Momenteel ontbreekt het bijvoorbeeld aan farmaceutische interventies om HDL-cholesterol te verhogen. Gisteren rapporteerde ik over een nieuw JAMA-onderzoek dat een verbazingwekkend aantal medische procedures aan het licht bracht, en zelfs kwaad kunnen, waarin werd geconcludeerd dat: “Bij patiënten met lage HDL-C-waarden die worden behandeld met statines, is er geen klinische voordeel voor op HDL-C gerichte therapieën. ”Gezien het feit dat farmaceutische interventies om het HDL-cholesterol te verlagen een breed scala aan ernstige bijwerkingen hebben, is de nieuwe bevinding dat kokosolie een natuurlijk alternatief met bijwerkingen kan bieden, des te bemoedigender.

Bovendien is buikvet, ook bekend als buikobesitas, een ernstige risicofactor voor cardiovasculaire gebeurtenissen en cardiale mortaliteit. Uit een studie uit 2007, gepubliceerd in het tijdschrift Circulation, bleek dat van drie risicofactoren die werden geëvalueerd voor een hartaanval, namelijk buikobesitas, abnormale lipiden en roken, buikobesitas het krachtigst was: 48,5%, versus 40,8% voor abnormale lipiden, en 38,4% voor roken.

Wanneer men deze twee factoren in ogenschouw neemt, is elke veilige, op dieet gebaseerde levensstijlaanpassing die veilig HDL-C-cholesterol kan verhogen en het buikvet en gerelateerde antropometrische parameters zoals BMI en buikomtrek vermindert, een homerun.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat we melding maken van de krachtige gezondheidsvoordelen van kokosolie. In feite duurt het geen maanden of zelfs dagen om positieve veranderingen in bepaalde populaties waar te nemen. We hebben eerder gerapporteerd over wat alleen kan worden beschreven als een verbazingwekkende studie waarbij slechts één dosis van kokosolie afgeleide middellange keten triglyceriden in slechts 90 minuten positieve cognitieve veranderingen bij de patiënten van Alzheimer veroorzaakte.

Bronnen:

www.greenmedinfo.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close