*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Onderzoek toont aan: Parkinson patiënten kunnen hun kwaliteit van leven verbeteren en mobiliteitsverlies verminderen met 2,5 uur lichaamsbeweging per week

0

De ziekte van Parkinson treft een op de 100 mensen ouder dan 60 jaar. Deze progressieve aandoening leidt tot een verminderde gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven (HRQL) door het remmen van motorische functies, wat uiteindelijk de dood tot gevolg heeft. Een studie eerder dit jaar wees uit dat mensen die regelmatig oefenden een significant lagere daling hadden in HRQL en mobiliteit.

Gepubliceerd in het Journal of Parkinson’s Disease, toont de studie aan dat fysieke activiteit de achteruitgang bij PD-patiënten kan vertragen. Geleid door Miriam R. Rafferty, Ph.D. van de Northwestern University en Rehabilitation Institute of Chicago, bestudeerden onderzoekers twee jaar lang gegevens over 3400 PD-patiënten verzameld uit 21 locaties in Noord-Amerika, Nederland en Israël, die door de National Parkinson Foundation worden aangeduid als Centers of Excellence. De verzamelde gegevens omvatten demografische gegevens, ziekteduur, de Hoehn- en Yahr (HY) -fase, enkele korte cognitieve beoordelingen en farmacologisch en niet-farmacologisch beheer van PD-symptomen. Elk jaar werden binnen het tijdsbestek van de studie observatiestudies uitgevoerd, waaronder de Timed Up en Go (TUG) -test. De TUG-test houdt in dat de deelnemer rechtop staat, drie meter loopt, draait en terugkeert naar een zittende positie.

Uit de studie bleek dat mensen met PD die minstens 150 minuten per week trainen een kleinere afname in HRQL hadden over de twee jaar, in vergelijking met degenen die minder tijd aan fysieke activiteiten besteedden en degenen die helemaal niet trainden. Onderzoekers suggereren minstens 150 minuten aan lichaamsbeweging per week als een middel om het begin van de ziekte van Parkinson te verminderen, of in ieder geval de effecten ervan te vertragen. Het onderzoek kon echter niet bepalen welk type oefening het individu meer ten goede zou komen.

Snelle feiten over de ziekte van Parkinson

Er is geen test om de ziekte van Parkinson te diagnosticeren. Mensen met PD kunnen in de loop van vele jaren meerdere artsen bezoeken voordat ze een juiste diagnose krijgen.De precieze oorzaak van de ziekte van Parkinson is onbekend, maar genetica en het milieu zijn enorme factoren.

De ziekte van Parkinson is een ziekte van het zenuwstelsel; daarom kunnen diëten die helpen een gezond zenuwstelsel in stand te houden, het risico op contractie verminderen of de gevolgen van de symptomen helpen verminderen.

PD-medicijnen veroorzaken bijwerkingen zoals dyskinesie (onvrijwillige spierbewegingen), die volgens PD-patiënten net zo slopend is als de ziekte van Parkinson zelf.

Een aantal studies tonen aan dat de ziekte van Parkinson kan worden beheerd door een gezonde levensstijl. Deze gezonde levensstijl omvat het eten van gezond, natuurlijk voedsel en het deelnemen aan reguliere fysieke activiteiten zoals eerder vermeld. Er is geen enkelvoudig dieet dat Parkinson kan behandelen, en veel PD-medicijnen kunnen meer schade aanrichten dan de bedoeling is.

Oefening of fysiotherapie kan de verwoestende achteruitgang van motorische functies bij PD-patiënten helpen verminderen. Deze personen moeten flexibiliteits- of rekoefeningen, aërobe activiteit en weerstandstraining of versterkingsoefeningen omvatten. Enkele voorbeelden van gunstige oefeningen zijn fietsen, hardlopen, tai chi, yoga, Pilates, dansen, krachttraining, contactloos boksen en Qi Gong. PD-patiënten moeten echter worden gecontroleerd door trainers of fysiotherapeuten om ervoor te zorgen dat leeftijdgerelateerd verlies van gewrichtsflexibiliteit, verminderde spierkracht en cardiovasculaire conditionering de PD-patiënt niet verder beschadigen.

Zorg bij het assisteren van een PD-patiënt tijdens het trainen ervoor dat de patiënt goede sportkleding draagt voor comfort. Strakke kleding die het ademhalingssysteem of de bloedvaten kan vernauwen, moet worden vermeden. Stappentellers zijn ook handig om de voortgang van de stappen van de patiënt per dag te volgen. Schakelen tussen binnen- en buitenactiviteit stimuleert niet alleen beweging, maar bevordert ook mentale welbevinden. Het is ook goed om op te merken dat muziek (muziektherapie) ervoor kan zorgen dat PD-patiënten meer bewegen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close