Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Onderzoekers bepalen dat lokale acupunctuurnaald belangrijk is voor het succesvol behandelen van perifere neuropathie

0

Onderzoekers hebben onlangs een verband gevonden tussen lokale acupunctuurpunten en de perifere zenuwen die betrokken zijn bij neuropathie en neuropathische pijn. Zij concludeerden dat het stimuleren van die lokale punten met naalden de succesvolle behandeling van perifere neuropathie verzekert.

Talrijke studies tonen aan dat acupunctuur medische aandoeningen verbetert zoals chronische lage rugpijn, migraine en spanningshoofdpijn en aan chemotherapie gerelateerde misselijkheid en braken. Het is begrijpelijk dat onderzoekers besloten de traditionele Chinese geneeskunde toe te passen op perifere neuropathie.

Perifere neuropathie omvat alle verwondingen die het perifere zenuwstelsel oploopt als gevolg van een disfunctie of primaire laesie. Voorbeelden zijn mononeuropathie – waarbij een enkele zenuw is gewond – en polyneuropathie, waarbij meerdere zenuwletsels zijn betrokken.

In 2017 hebben onderzoekers van de Oregon Health & Science University (OHSU) verschillende onderzoeken beoordeeld naar het gebruik van acupunctuur om perifere neuropathie en de symptomen ervan te behandelen. Ze merkten op dat succesvolle gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken geconcentreerd waren op acupunctuurpunten die nauw samenhangen met specifieke perifere zenuwen.

De onderzoekers besloten deze resultaten op te volgen door het belang van acupunctuurpunten te onderzoeken voor neuropathietherapie.

Uitzoeken van de perifere zenuwen die reageren op acupunctuurbehandeling van gevallen van neuropathie
Acupunctuurbeoefenaars en onderzoekers werken al lang aan een neuro-anatomische theorie die specifieke acupunctuurpunten verbindt met perifere zenuwen, spinale plexussen en wervelsegmenten. Ze suggereren dat acupunctuur zijn effecten uitoefent door delen van het perifere zenuwstelsel te stimuleren.

Wanneer perifere zenuwen worden geactiveerd, veroorzaken ze een reactie ergens langs het ruggenmerg. Op zijn beurt stuurt de wervelkolom signalen naar de viscerale organen en skeletspieren.

De OHSU-onderzoekers waren van mening dat het onderzoeken van de keuze van acupunctuurpunten in succesvolle perifere neuropathiebehandelingen meer licht zou kunnen werpen op het verband tussen naaldplaatsing en de effecten van acupunctuur op bijbehorende zenuwen.

Ze beoordeelden 13 gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken met acupunctuurbehandelingen voor neuropathie veroorzaakt door Bells ‘parese, carpaal tunnelsyndroom, diabetes, humaan immunodeficiëntievirus en idiopathische oorzaken.

De onderzoekers namen nota van de acupunctuurpunten die werden gebruikt voor de behandeling en concentreerden zich op de punten die de neuropathische toestand verlichtten.

Ze gebruikten de gegevens om anatomische diagrammen te maken die de relaties tussen acupunctuurpunten en perifere zenuwen benadrukten.

Ze bespraken ook de rol van elk acupunctuurpunt in de traditionele Chinese geneeskunde, inclusief de indicaties voor het gebruik ervan. Ten slotte bespraken ze de onderliggende zenuwen die het meest reageerden wanneer bepaalde acupunctuurpunten werden gestimuleerd.

Gevallen van perifere neuropathie reageren het beste op lokale acupunctuurpunten

Hun heronderzoek slaagde erin de specifieke perifere zenuwen te identificeren die verband houden met de acupunctuurpunten die zijn voorgeschreven voor bepaalde ziekten. Voor patiënten met Bell’s parese zijn de meeste punten die worden gebruikt om de neuropathie te behandelen gekoppeld aan de ipsilaterale gezichtszenuw.

De acupunctuurpunten voor de behandeling van carpaal tunnelsyndroom beïnvloeden de mediane zenuw en zijn takken. De mediane zenuw passeert de carpale tunnel.

Ten slotte merkten de OHSU-onderzoekers op dat de meeste punten die worden gebruikt voor polyneuropathie de dichtstbijzijnde perifere zenuwen activeren. Deze bevinding is van toepassing op gevallen van neuropathie veroorzaakt door diabetes, HIV en idiopathische oorzaken.

Gezien hun bevindingen concludeerden ze dat het toepassen van acupunctuurnaalden op ‘lokale punten’ de beste resultaten oplevert voor gevallen van perifere neuropathie.

De onderzoekers zijn van mening dat hun bevindingen acupunctuurbeoefenaars kunnen helpen bij het kiezen van de beste acupunctuurpunten voor de behandeling van neuropathie. Voor gevallen van mononeuropathie adviseerden zij naaldpunten die zich direct naast de aangetaste zenuw bevinden.

Polyneuropathie-gevallen daarentegen vereisen meer dan één punt om te worden gestimuleerd. Acupunctuurnaalden moeten ook zeer dicht bij grote perifere zenuwen worden geplaatst.

De structurele aanpak van de OHSU-onderzoekers kan als leidraad of basis dienen voor een gestandaardiseerd protocol voor acupunctuurbehandeling voor perifere neuropathie. Het volgt het neuro-anatomische model en verlicht neuropathie effectief, ongeacht de oorsprong.

Bronnen:

NCBI.NLM.NIH

LiebertPub.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close