*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Onderzoekers bevestigen: Verbeter de gezondheid van je hersenen en verlicht angst met curcumine, een natuurlijk antidepressivum

0

Curcumine is het actieve ingrediënt in kurkuma, een Indiaas kruid dat gewoonlijk wordt toegevoegd aan curry’s, waar het zijn gele kleur geeft. Naast zijn kleur is curcumine echter ook verantwoordelijk voor het grootste deel van zijn gezondheidsvoordelen.

Het gebruik van kurkuma voor medicinale doeleinden is niets nieuws. Het is een steunpilaar in zowel Indiase als Chinese culturen in de volksgeneeskunde voor verschillende kwalen. In het Indiase subcontinent wordt kurkuma, evenals het ingrediënt curcumine, vaak gebruikt voor de behandeling van wonden vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien is gevonden dat curcumine antioxiderende, antivirale, anti-schimmel en zelfs anti-kanker eigenschappen vertoont.

Hoewel curcumine niet het enige nuttige ingrediënt in kurkuma is, is het wel het meest bestudeerde. Studies hebben zelfs aangetoond dat curcumine de gezondheid van de hersenen kan verbeteren en de symptomen van depressie kan helpen verminderen.

Een natuurlijk antidepressivum

Curcumine heeft het potentieel aangetoond een uitstekend natuurlijk antidepressivum te zijn. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research wees uit dat curcumine net zo effectief is als het antidepressivum fluoxetine bij het verlichten van symptomen van depressie, zoals een slecht humeur en angstgevoelens.

Onderzoekers uit India en de VS hebben zestig patiënten van het Sir Takhatsinjhi General Hospital in India gerandomiseerd in drie groepen met elk 20 patiënten. De onderzoekers instrueerden vervolgens een groep om fluoxetine te nemen, een andere groep om een ​​gram curcuminesupplementen te nemen en de laatste groep om een ​​combinatie van beide te nemen. Na zes weken toonden de resultaten aan dat patiënten die curcuminesupplementen namen vergelijkbare verbeteringen hadden als patiënten die fluoxetine namen. Aan de andere kant ervoeren patiënten die beide namen de grootste hoeveelheid verlichting.

Een andere studie gepubliceerd in Clinical Neuropharmacology onderzocht ook het gebruik van curcumine als antidepressivum en ontdekte dat curcumine, in combinatie met een antidepressivum, snellere verlichting kan bieden in vergelijking met een combinatie van antidepressiva en placebo.

Deze studies benadrukken dat curcumine kan worden gebruikt als een effectieve en veilige behandeling voor patiënten met depressie.

Een schild tegen hersenziekte

De ziekte van Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve ziekte en is de meest voorkomende oorzaak van dementie. Helaas moeten onderzoekers nog een remedie vinden voor de ziekte van Alzheimer, waardoor preventieve maatregelen veel belangrijker worden.

Gelukkig hebben studies aangetoond dat curcumine in de nabije toekomst mogelijk kan leiden tot een veelbelovende behandeling van Alzheimer. Onderzoekers van de Indian Academy of Neurology ontdekten dat curcumine het potentieel heeft om amyloïde plaques op te splitsen – eiwitstolsels die de celfunctie verstoren – gevonden in de hersenen van de patiënten van Alzheimer.

Bovendien kan curcumine ook helpen ontstekingen en oxidatieve schade te verminderen – allemaal vaak geassocieerd met Alzheimer. De onderzoekers wezen er echter snel op dat verder onderzoek nog steeds nodig is.

Neem een ​​koude pil, haal het gaspedaal eraf

Angststoornissen verwijzen naar een groep psychische aandoeningen die het vermogen van een persoon om te functioneren en zijn dagelijkse routine verstoren. Dit kan leiden tot schadelijke relaties en hun vermogen om zich op bepaalde taken te concentreren belemmeren.

Curcumine kan ook de symptomen van angst en stress verminderen. Een studie gepubliceerd in het Chinese Journal of Integrative Medicine vergeleek de effecten van curcumine met die van een placebo en ontdekte dat curcumine een angstgevoelend effect kan hebben op zwaarlijvige individuen.

Andere studies hebben aangetoond dat curcumine, in combinatie met kruiden zoals saffraan of fenegriek, vergelijkbare anti-angsteffecten heeft.

Deze studies tonen het potentieel van curcumine aan als een natuurlijk medicijn tegen angst.

Bronnen:

BeBrainFit.com

Link.Springer.com 1

Insights.Ovid.com 1

OnlineLibrary.Wiley.com

NCBI.NLM.NIH.gov

ScienceDirect.com

Insights.Ovid.com 2

Link.Springer.com 2

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close