Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Onderzoekers hebben mogelijk pil ontdekt tegen obesitas

0

Wetenschappers hebben mogelijk een middel gevonden tegen obesitas. Het gaat om de stof ‘GDF15′. Obese ratten, muizen en apen die het kregen toegediend raakten in snel tempo hun overtollige kilo’s kwijt.

De dieren kregen minder eetlust, betere cholesterolwaarden en een lagere insulinespiegel. De onderzoekers van medicijnfabrikant Amgen zijn al langer bezig met het middel, maar het probleem was tot nu toe dat de stof te snel werd afgebroken in de bloedbaan. Daar is nu iets op gevonden. Daardoor is het medicijn mogelijk interessant in de strijd tegen obesitas bij mensen. “Op GDF15 gebaseerde therapieën kunnen een efficiënte behandeling worden van obesitas en gerelateerde aandoeningen,” schrijft het team in vakblad Science Translational Medicine.

Maar hoogleraar bewegingswetenschappen Matthijs Hesselink van de Universiteit Maastricht waarschuwt voor al te veel optimisme. “Ik zie potentieel, maar in deze fase ook haken en ogen”, zegt hij aan de telefoon tegen de Volkskrant. Belangrijkste probleem is dat onduidelijk is waar in het lichaam GDF15 precies werkt, zegt hij. “En het feit dat de eetlust wordt beïnvloedt, lijkt erop te duiden dat dat ook in het brein is. Het zou niet voor het eerst zijn dat we dan tegen een totaal onverwacht negatief bijeffect aanlopen.”

Bron(nen):   De Volkskrant

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close